‘Şeytan çıkarma’ kursu kriz çıkardı!

İtalya’da Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere ‘şeytan çıkarma kursu’ formasyonu verme planı tepkiler üzerine iptal edildi.

‘Şeytan çıkarma’ kursu kriz çıkardı!

Tam adıyla Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı öğretmenlere sunulan formasyon programlarının yer aldığı platformuna ‘şeytan çıkarma ve özgürleştirme duası’ kursunu da dahil etti.

Öğretmenlerin kayıtlı olduğu Sofia isimli platformda, bu kursun ‘şeytan çıkarma ve özgürleştirme duası hakkındaki akademik ve disiplinler arası araştırmalara’ dayandığı belirtildi.

Kursta, ‘şeytan çıkarma ve özgürleştirme duasının antropolojik, sosyal, dini, teolojik, yasal ve psikolojik yönlerinin’ de ele alınacağı bilgisi verildi. 

‘Şeytan çıkarma ve özgürleştirme duası’ kursu, Eğitim Bakanlığı’nın formasyon programından çıkarılsa da 6-11 Mayıs tarihleri arasında Roma’daki Ateneo Pontificio Regina Apostolorum’da düzenlenecek.

Bu yıl 14.’sü verilecek olan kursa katılım ücreti 400 Euro. Geçen yılki kursa 51 ülkeden 250’nin üzerinde rahip katılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X