Taşyakan’dan engellilere büyük destek

Engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Nilüfer Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi’ Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında imzalanan protokol ile yeni yerine taşınacak.

Taşyakan’dan engellilere büyük destek

HATİCE DAL

Nilüfer Belediyesi tarafından 2011 yılında açılan ‘Nilüfer Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin yeni binasının temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Söz konusu merkez, Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında imzalanan protokol çerçevesinde 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılacak.

Taşyakan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Taşyakan, törendeki konuşmasında, bu eseri Bursa’ya bırakacak olmanın gurunu yaşadıklarını söyledi. Taşyakan, ‘’Bizim için engel yok, engel diye bir şey de yok aslında.

Buradaki arkadaşlarımızı ekonomiye kazandırmamız, ailelerini sosyolojik olarak daha ön plana çıkarmamız bizim için en büyük hedef, en büyük ideal.

İnşallah bu yolda başarılı olacağız. Aile olarak böyle bir yatırımın başlangıcını yaptığımız için, bu gururlu günümüzde onur ve kıvanç duyuyoruz” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, belediye olarak engelli bireyleri toplumsal hayata katmak için birçok proje geliştirdiklerini kaydetti.

Yeni binanın hizmete girmesiyle birlikte daha fazla katılımcıya ulaşacaklarını belirten Bozbey, projenin sadece engelli bireylerin değil ailelerinin de hayatlarının güzelleştiğini dile getirdi.

Bozbey, ‘’Bugün, sosyal belediyeciliğin örnek kenti Nilüfer’in baş tacı olan Bizim Ev Projesi’nde çok önemli bir yol alıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, coşku doluyuz” diye konuştu.

4 BLOKTAN OLUŞUYOR

Proje, 8 bin 700 metrekarelik inşaat alanına sahip. 4 bin 820 metrekare alanda, engelli oyun gruplarının bulunduğu park, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serasının yer alacağı peyzaj alanından oluşacak.

4 bloktan meydana gelen merkezin içerisinde, engelli uyumlu otopark, sığınak, çamaşırhane, ibadethane, teknik odalar, konferans salonu, kafeterya, atölyeler, tarımsal ürün satış birimi, etüd odaları, tv ve projeksiyon odası, kütüphane ve okuma odası, fitness salonu ve halk oyunları odası gibi bir çok alan yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X