Torba yasa sorunları çözecek

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ve kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen ‘Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ TBMM’de kabul edildi.

Torba yasa sorunları çözecek

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, uzun soluklu bir çalışmanın ardından kabul edilen yeni kanunun, çok kapsamlı olduğunu söyledi. Düzenlemelerin mevzuattan kaynaklanan sorunlar ile kamu kurum ve kuruluşların işleyişinde ortaya çıkan sorunlara çözüm getirerek, hem vatandaşları hem hizmet sunan kurum ve kuruluşları rahatlatacağını dile getiren Şahin şu bilgileri verdi:

”Yeni düzenlemedeki ağırlığı vergi kanunlarındaki değişiklikler oluşturuyor. Konuşma, internet, yayıncılık gibi haberleşme hizmetlerinde farklı olan özel iletişim vergisi oranları her bir hizmet için yüzde 7,5 olarak aynı oranda belirlendi. Bekâr ve çocuksuz asgari ücretlilere alacakları rakam bin 404 liraya tamamlanacak şekilde ilave asgari geçim indirimi eklenecek. Gelir Vergisi Kanununda yapılan düzenleme ile gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25’i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15’e düşürülecek. Kurumlar Vergisi 2018, 2019 ve 2020 yılları için yüzde 22 uygulanacak. Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ile diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200 bin lirayı aşmayan araçlar için uygulanacak ve motor silindir hacmine bakılmaksızın, bu araçlar istisna kapsamına alınacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X