Trafik sorununa ‘yeraltı’ çözümü

Trafik sorununa ‘yeraltı’ çözümü…

Trafik sorununa ‘yeraltı’ çözümü

Bursa hızla gelişen, nüfusu her yıl daha da artan büyük bir sanayi kenti, bir metropol. Yapılan altyapı yatırımları, arttırılan toplu ulaşım imkanları kentin hızlı gelişimine ayak uyduramıyor ve trafik sorunu gündemde kalmaya devam ediyor. Trafik, son yıllarda kentin yöneticileri açısından da öncelikli gündem maddesi. Büşükşehir Belediyesi ve Valilik başta olmak üzere tüm yönetim kadroları trafik sorununun çözümü için kafa yoruyor.
 

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın trafik sorununun çözümüne yönelik yeni projesinin detaylarını aktarıyor.
 

Vatandaş, yolların boşalması için yeraltına otopark istiyor!
 

1989 yerel seçimiyle birlikte Büyükşehir uygulaması başlayınca merkez ilçe olarak adlandırılan Bursa kent merkezi 3 ilçeye bölündü.

Eski idari yapıda merkezin merkezi durumunda olan bölge Osmangazi olarak devam ediyor. Osmangazi’nin merkezin merkezindeki ilçe olmasının getirdiği avantajlar olduğu gibi, büyük dezavantajları da var.

Çünkü…

Tarihi bölgede modern ve günümüz kriterlerinin üstüne çıkan yaşam standardı sağlamak çok da kolay değil.

En önemlisi…

Merkezdeki mahalleler eski yapılaşma olduğu için pek çok bölge SİT alanı kabul ediliyor. Bu da yapılaşmayı kısıtlanmasının yanında ulaşım sorunları çıkarıyor.

Bursa’da yönetimin, bürokrasinin, ticaretin, sosyal dünyanın merkezi olan Osmangazi ilçesindeki yoğunluk gerekçesi çok fazla. Yapıların sıkışıklığı da buna eklenince nefes alabilme sorunu çıkıyor.

O nedenle yeni yollar açabilmek, otoparklar yapabilmek hiç de kolay olmuyor.

İşte… 

Bu durumu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la konuşurken öncelikli sorunu şöyle dile getirdi:

“Şehir merkezinde ciddi bir araç yoğunluğu var. Bu bölgede yeni yollar açmaya da imkan yok, zaten yeni yol açmak kolay olmuyor.”

Ardından…

“Vatandaşın şehir merkezinde toplu ulaşıma yönlendirilmesi gerekir, trafiği azaltmanın başka yolu yok” dedi ve devam etti:
 

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X