Turizmcilerden Cavit Çağlar’a özel teşekkür

Turizmcilerden Cavit Çağlar’a özel teşekkür…

Turizmcilerden Cavit Çağlar’a özel teşekkür

SEYİT GÜNDOĞAN

Türkiye ile Rusya arasındaki ‘uçak krizi’nin çözümüne saldığı büyük katkı nedeniyle Putin’in ‘devlet nişanı’ verdiği Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a, bir teşekkür de yeniden Rus turist akınına uğrayan Antalya’dan geldi. Çağlar, plaketini Turizm Bakanı Kurtulmuş’un elinden aldı.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan ‘uçak krizi’nin ardından kaybettiği en büyük pazara, yeniden kavuşan Antalyayı turizmciler, iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesinde büyük rol oynayan Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ı unutmadı. Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından, Kremlin Sarayı’nda özel bir törenle ‘devlet nişanı’ verdiği Çağlar’a, Antalya’da turizmciler plaket takdim edildi. Bu yıl Antalya’da ‘Turizmin geleceği, geleceğin turizmi’ ana temasıyla düzenlenen ‘7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde gerçekleştirilen törende, Cavit Çağlar plaketi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un elinden aldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık’ın da hazır bulunduğu törende, Bakan Kurtulmuş ile iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi sürecindeki gizli kahramanlar arasında yer alan Dağıstan eski Cumhurbaşkanı Ramazan Apdullatıpov ve Azerbaycan Eski Başbakan Birinci Yardımcısı Abbas Abbasov’a da plaket takdim edildi.

ÇAĞLAR: BARIŞ OLMAZSA NE TURİZM NE İŞ DÜNYASI OLUR

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, barışın Türkiye turizmini ve ülkenin huzurunu daha da geliştireceğine inandığını söyledi. Çağlar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kader bizi bu yolda birleştirdi… İki büyük insan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bize böyle bir imkanı verdi. O liderlerin barışma gücü olmasaydı bu barış zor sağlanırdı. İki lider büyük özveride bulundu. Bize de çok kısa bir iş düştü. İyi ki Türkiye’nin başında Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var; Rusya’nın başında da güçlü Putin var. Barış olmazsa ne turizm ne iş dünyası ne de huzur olur. Huzurunuzda bu iki lidere de teşekkür ediyorum. Sayın Turizm Bakanımıza da bu güzel kabinede ve bu değerli görevde olduğu için teşekkür ediyorum.”

RUS TURİSTLERİN GERİ DÖNMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI OLDU

Cavit Çağlar’ı ödüle layık gören TÜROFED’in Başkanı Osman Ayık, Rusya’nın Türkiye turizmi için en önemli kaynak pazarlardan biri olduğunun altını çizerek, “2017 yılında rekor gelişme elde ederken, 2016 ve onun öncesinde yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle ciddi kayıplar yaşamıştık. Sayın Çağlar’ın bu pazarın geri dönmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar düzeltilmesi ve geliştirilmesi anlamında çok önemli katkıları oldu. Sektör adına bu ödülü kendisine sunuyoruz çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

RUS TURİSTLER 4,5 MİLYONLA İLK SIRADA

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizmin geleceğinin masaya yatırıldığı kongrede yaptığı konuşmada, sektörle ilgili önemli mesajlar verdi. Özellikle Rusya ile yaşadığımız kriz ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türkiye turizmine ağır bir fatura çıkardığına dikkat çeken Kurtulmuş şunları kaydetti: “Turizmde 2016’da dip yapmıştık, 2017’nin ilk 10 ayında dipten kurtulduk. Rakamlar yeni bir döneme girdiğimizin sinyallerini veriyor. İlk 10 ayda Türkiye’ye giren 29,1 milyon turist, 20,2 milyar dolarlık gelir getirdi. Geçen yıla göre yüzde 28’lik artış söz konusu. Bunlar arasında 4 milyon 565 bin kişi ile Ruslar başı çekiyor. Onlara 3 milyon 336 kişi ile Almanlar, 2 milyon 118 bin kişi ile İranlılar izliyor. Bütün kriterlere rağmen bir geri dönüşün başladığı anlaşılıyor.”

TURİZM ARTIK STRATEJİK SEKTÖR

”Siyasetin dili başkadır turizmin dili başkadır” diyen Bakan Kurtulmuş şöyle devam etti: ”Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, Türkiye’yi tanıyan, misafirperverliğini bilen, Türkiye’nin kültürel zenginliğini, tarihi derinliğini bilen, doğal güzelliklerimizin farkına varmış olan turistler Türkiye’ye gelmeye devam ettiler. Bundan böyle turizmi stratejik bir sektör olarak göreceğiz, ürün çeşitliğini arttırarak turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Ayrıca pazar çeşitiliğini de arttırmak mecburiyetindeyiz. Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, Japonya ve Güney Kore turizmde yeni kapılar olarak hedefimiz olmalıdır.”

imgl3809.jpgimgl3827.jpgimgl3868.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X