Türk ev tekstili Rusya’da atakta

Moskova’daki Heimtextil Russia’ya 25 firma ile Milli katılım sağladıklarını belirten UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, ”Rusya’nın Türk ev tekstili sektörü açısından kriz öncesindeki parlak günlerine dönmesi için çalışıyoruz” dedi.

Türk ev tekstili Rusya’da atakta

Türk ev ve mekan tekstili sektörü, gözde pazarlarının başında gelen Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen Heimtextil Russia 2019 Fuarı’nı başarıyla tamamladı. Dünyanın önde gelen alıcılarının bir araya geldiği fuarda, Türk ev tekstili sektörü, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) milli katılım organizasyonu ile yer aldı. Türk ev tekstilcileri, Rusya’dan yeni iş bağlantıları ile döndü. 17-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda UTİB’in Milli Katılım organizasyonu ile 25 firmanın yer aldığını belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, organizasyona sadece Rusya’dan değil, Avrupa, ABD, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan da sektör profesyonellerinin ilgi gösterdiğini söyledi.

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Sektörün dünya pazarındaki konumu ve öneminin herkes tarafından bilindiğini dile getiren Taşdelen Engin, ”Bizler de, ülke ihracatımızın artması için ağırlıklı olarak üst segment ürünlerle, dünyanın dört bir yanındaki fuarlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rusya pazarında üst segment ürünlerimizle gayet sağlam bir yere sahibiz. Heimtextil Russia 2019 Fuarı’na ülkemizin önde gelen ev tekstili firmaları ile katıldık. Yeni trendler, yeni ürünler, teknoloji ve modamız ile bu fuarda da adımızdan söz ettirdiğimize inanıyorum. Rusya’nın Türk ev tekstili sektörü açısından kriz öncesindeki parlak günlerine dönmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

ARTIŞ VAR ANCAK YETERLİ DEĞİL

Rusya özelinde ihracat verilerine de değinen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Rusya’ya yapılan ev tekstili ihracatı, sürekli artmasına karşın halen istediğimiz seviyede değil. İki ülke arasındaki belirli zamanlarda yaşanan krizler bizlerin ihracat rakamlarını da olumsuz etkiledi. Şimdi ülkeler arasındaki ilişkiye bağlı olarak yeniden artışı yaşıyoruz. 2019 yılının ilk 8 aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre dolar bazında yüzde 86 artış ile 40,3 milyon dolarlık ev tekstili ihracatı yaptık. Bu artış geçen yıl en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında 19’uncu sırada olan Rusya’yı bu yıl 9’uncu sıraya kadar yükseltti. Aynı dönemde Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin Rusya’ya ev tekstili ihracatı ise 6,2 milyon dolar olarak gerçekleşti”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X