Uludağ`da alan kılavuzu dönemi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Uludağ’a gelen ziyaretçileri bilgilendirmek için alan kılavuzluğu uygulaması başlatıyor.

Uludağ`da alan kılavuzu dönemi
Uludağ’da göreve başlayacak alan kılavuzları ile milli park hem korunacak, hem dünyaya tanıtılacak. Alan kılavuzları sayesinde ziyaretçilerin doğru bilgilendirilmesi ve milli parkın daha iyi korunması planlanıyor. Önümüzdeki haftalarda tam kadro göreve başlayacak alan kılavuzları, bayramın 2 günü milli park girişi ve Sarıalan teleferik istasyonunda ziyaretçileri ağırladı.
 
Uludağ Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği aracılığıyla sürekli milli park çalışanları ve yöneticileri ile diyalog halinde olacak alan kılavuzları, öncelikle ziyaretçilerin güvenliğini ve memnuniyetini en iyi şekilde sağlayacak. Bunun yanında gelen ziyaretçileri çevre temizliği ve izinsiz güzergah dışına çıkılmaması konusunda ikaz edecek.
 
Alan kılavuzları, Uludağ Milli Parkı ve çevresini sürekli gezen, buzul devri göllerini, dağın zirvesini iyi tanıyan kişilerden seçildi.
 
Uludağ’ın doğal, tarihi, kültürel, biyolojik ve jeolojik yapısını bilenler arasından teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan 17 kişi sertifika almayı hak kazandı.
 
Korunan alanlar taşıdıkları kaynak değerleri ve özelliklerinden dolayı ziyaretçiler tarafından sıkça tercih ediliyor. Ülkemizdeki korunan alanlar yılda 10 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.
 
Yeni uygulamayı değerlendiren Uludağ Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sinan, alan kılavuzları sayesinde ziyaretçilerin korunan alanlarda plansız ve gelişi güzel dolaşmalarının önüne geçileceğini belirtti. Sinan, hem doğal alanların tahrip olmasının önleneceğini, hem de atıklardan dolayı oluşan kirliliğin önüne geçileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X