Yeşil Karacabey için ağaçlandırma 

Karacabey Belediyesi 2 bin adet ağacı ilçe girişinde toprakla buluşturdu.

Yeşil Karacabey için ağaçlandırma 

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe girişini güzelleştirmek için Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce çeşitli projeler gerçekleştirildiğini söyledi.

İlçe girişine 2 bin adet ağaç dektiklerini belirten Özkan, “Bu alan mezbelelik bir alan halindeydi. Biz burayı temizleyerek, dolgu çalışması yaptık. Daha sonra çim ekimini gerçekleştirdik. Şimdi de 2 bin fidanı toprakla buluşturduk. Karacabeyimizin girişi burada yapılacak peyzaj çalışmasıyla, ilçemize yakışır hale gelecek” dedi.

Önümüzdeki günlerde de 300 dönüm alana sahip olan Öğretmenler Parkı’nda ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliğinin devam edeceğini belirten Özkan, ilçenin yeşil bir hüviyete kavuşacağını ifade etti.

FİDAN ÜRETİMİ…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, daha sonra Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kurdukları seralarda çeşitli türlerde yıllık ve mevsimlik çiçek üretimi yaptıklarını kaydeden Özkan, “Burada fidan ve fide çelikleme işlemi yapıyoruz. Bu şekilde yapılan çalışmalarla maliyetleri düşüyoruz. Yıllık yaklaşık 30 ila 40 bin arasında çelikleme faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bunları para vererek almak yerine, kendimiz üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu da bize daha çok alana daha düşük maliyetle hizmet etme imkanı sunuyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X