Yeşim gençleri tasarımcılarla buluşturdu

Yeşim Tekstil, öğrencileri ve çalışanlarını tasarımları ve yaptıkları çalışmalarla tanınan tasarımcılar Ozanhan Kayaoğlu ve Funda Secal ile buluşturdu.

Yeşim gençleri tasarımcılarla buluşturdu

Yeşim Tekstil çalışanlarının mesleki gelişimini desteklerken, çeşitli etkinliklerle de topluma faydalı çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı bölümü öğrencileri geçtiğimiz günlerde Yeşim Tekstil’de gerçekleşen tasarım söyleşisinde buluştu. Kelebeğin Dünyası projesi çatısı altında Yeşim Tekstil Moda Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, kendi alanlarında ünlü tasarımcılar olan Ozanhan Kayaoğlu ve Funda Secal’ın söyleşisine katılarak tasarımı farklı bir bakış açısıyla ele aldılar.

Söyleşi öncesi Yeşim Tekstil’in tanıtım filmini izleyen öğrenciler, ardından Yeşim Tekstil Moda Kulübü Lideri Hazel Türkü Köylü’den Yeşim’deki tasarım ofisi ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar. Sunumun ardından fabrikanın showroom, kesim, tasarım bölümü ve marka ofislerini gezen öğrenciler, saha turu sonrasında konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye katıldılar.

“KENDİ ÜLKENİZDEKİ MODA TRENDLERİNİ KEŞFEDİN”

Söyleşide Yeşim Tekstil Moda Tasarımcısı ve aynı zamanda Moda Kulübü Lideri Türkü Hazel Köylü’nün sorularını cevaplayan Kayaoğlu ve Secal, gençlerle tasarım alanındaki tecrübelerini paylaştılar. Hayatın içindeki her şeyden etkilenerek ilham alınabildiğine değinen tasarımcılar, gençlere kariyer yaptıkları bu alanın tarihini okumalarını, araştırmalarını da tavsiye ettiler. Moda trendlerini üretim yapılan ülkeye ve hatta markaya uyarlamanın önemini vurgulayan Kayaoğlu ve Secal, kendi ülkemizdeki trendleri keşfetmek için de özel çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler. Moda tasarımcısının bir mesajının olması gerektiğinin altını çizen Funda Secal, ürünün kalıbından kumaşına, kesiminden rengine kadar tüm detayların bu mesajla örtüşmesi gerektiğine de dikkat çekti. Tasarımlarında genellikle doğal elyaf kullandığını belirten Ozanhan Kayaoğlu ise, doğaya zarar vermeyen malzemelerle üretim yapmanın önemli olduğunu da vurguladı.

Söyleşi sonunda Kayaoğlu ve Secal’a Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur ve Moda Kulübü Lideri Türkü Hazel Köylü tarafından birer teşekkür plakedi de takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X