Yeşimliler İnovasyon ve Yaratıcılık Eğitimi’nde

Yeşim Tekstil çalışanlarının mesleki gelişimini desteklerken, inovasyon ve yaratıcılık konularındaki yetkinliklerini de arttırmaya devam ediyor.

Yeşimliler İnovasyon ve Yaratıcılık Eğitimi’nde

Yeşim Tekstil ve Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin geçtiğimiz aylarda imzaladıkları inovasyon konusundaki protokolün ardından ilk ortak çalışma gerçekleştirildi. 

Bu kapsamda, Yeşim Tekstil’de gerçekleştirilen eğitimde Dr. Arzu Erdi, kalite ve verimlilikle fark yaratma ve rekabet etme döneminin çok gerilerde kaldığını, yaratıcılığın ve yeniliğin güçlü bir rekabet çerçevesinde hayatta kalmanın anahtarı olduğunu vurguladı.

Çeşitli uygulamalarla katılımcıların da yaratıcı çalışmalar yaptığı eğitimde Erdi, şunları söyledi: “Günümüz pazar koşullarında ayakta kalmanın ve başarılı olmanın tek yolu yenilikçilik. Bilişim sektöründeki gelişmeler, pazarların genişlemesi, özellikle yenilikçi pazarlarda kapasite sınırının olmamasına veya oldukça yükselmesine neden oldu. İşletmeler, böyle bir ortamda rekabette başarılı olabilmek için yeniliğe önem vermek zorundalar. Yenilikçi pazarlarda en önemli rekabet aracının yenilik üretmek olduğu unutulmamalı.’  

Eğitime katılan Yeşimlilerin sordukları sorularla interaktif bir şekilde geçen eğitimde Erdi, yaratıcılığın geliştirilebilir bir beceri olduğununda altını çizerek, “Yenilikçiliğin DNA’sını da yaratıcılık oluşturmaktadır. Yaratıcılık yalnızca belirli tür etkinliklere özgü bir kavram değildir. İnsan zekasının etkin bir biçimde katıldığı her faaliyette yaratıcılık mümkündür’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X