Zirve Timsah’ın

Bursasporlu boksörler 49 kiloda İbrahim Kurtay ve 57 kiloda Ünal Kalkışım, Antalya’da düzenlenen 22 Yaş Altı Türkiye Şampiyoınası’nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

Zirve Timsah’ın

Türkiye Boks Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen 22 Yaş Altı Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda heyecan tamamlanırken, Bursasporlu boksörler 2 şampiyonluk kazandı.

Antalya’da önceki gün tamamlanan organizasyonda 47 ilden 235 sporcu kürsü mücadelesi verdi. Muratpaşa Belediyesi Çağlayan Spor Salonu’nun ev sahipliğindeki şampiyonada 19-22 yaş aralığındaki boksörler 10 sıklette mücadele etti.

Şampiyon olan sporcuların Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandığı organizasyonda Bursaspor’dan 49 kiloda İbrahim Kurtay ve 57 kiloda Ünal Kalkışım şampiyon olmayı başardı.

SIRA AVRUPA’DA

Şampiyonada Bursasporlu boksörlerden 49 kiloda İbrahim Kurtay, finalde Van Büyükşehir Belediyespor’dan Tugay Öner’i yenerek altın madalyanın sahibi olurken, 57 kiloda Ünal Kalkışım ise Kars Sönmezspor’dan Gökhan Aydın karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluğa uzandı. Bursaspor Boks Şubesi Koordinatörü Ferman Muzaffer, iki sporcusunun da 5’er maç kazandığını söylerken, “Güçlü rakipleri yendik. İki sporcum da Milli Takım’a seçildi.Bu sene Avrupa Şampiyonası var inşallah orada da şampiyon olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X