Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden biri olan kahve, Fidan Han’da farklı bir lezzetle sunuluyor. 13 farklı tat tek bir fincanda birleştirilirken, son yuduma kadar bitmeyen telvesi ise farklı bir deneyim yaşatıyor. İçerisinde salep, çikolata, kakule ve keçiboynuzu özlerinin yer aldığı özel karışım, kahve ile bir araya getiriliyor. Özel fincanda pişirilen kahveyi denemek için şehir dışından bile birçok insan Fidan Han’a geliyor.
KAHVE PUDRA KIVAMINDA ÇEKİLİYOR…
Fidan Han’da işletmeci Kübra Çörekçi (24), kahvenin çekilmesinden, kavrulmasına, karıştırılmasından, içindeki özlere kadar birçok aşamadan geçtiğini belirterek, “Türk kahvesi haricinde içerisinde 13 karışım bulunuyor. A kalite kahve kullanılıyor. İçerisindeki karışımlar tamamen bitkisel ve Türk damak tadına uygun. Kahvemizi pudra kıvamında çekiyoruz, bakır kazanda tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Soğuk suyu tercih ediyoruz. Daha sonra kısık ateşte bir santimetre yüksekliğinde özel fincanlarımızda pişiriyoruz” dedi.
FİNCANDA PİŞİYOR TELVESİ HİÇ BİTMİYOR…
Özel formülün kendi buluşları olduğunu söyleyen Çörekçi, “İçerisinde salep özü, çikolata özü, kakule özü ve keçiboynuzu özü gibi birçok tat var. Kahve serpme şeklinde dökülüyor. Bir santimetrelik yükseklikte, kısık ateşte, ateşe dayanıklı fincanlarda pişiyor. Daha sonra üzerindeki telve, içene kadar hiç bitmiyor. Normalde kahvelerden yudum aldığınızda aslında suyunu içmiş oluyorsunuz. Bu kahvenin telvesi pudra kıvamında olduğu için ağız tadını hiçbir şekilde bozmuyor, rahatsız etmiyor. Ağza yumuşak bir kahve tadı geliyor” diye konuştu.