24 Haziran dönüm noktası olacak

Demokrasi tarihi açısında 24 Haziran’ın bir milat niteliği taşıdığını ifade eden BTSO Başkanı Burkay, seçim sonrasında daha güçlü bir ekonominin ortaya çıkacağını vurguladı.

24 Haziran dönüm noktası olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’de yürütülen birçok yerli ve milli projede Bursalı firmaların imzası olduğunu belirtti. 

Burkay, uluslararası çevrelerin ve ülkelerin gıpta ederek baktığı Türkiye’nin siyasi istikrarı ve ekonomik kazanımlarıyla, kendi kaderini tayin etme gücünü elde etmeyi başardığını söyledi.

Katma değerli üretimi, ihracatı ve istihdamı destekleyici kanun ve reformların hayata geçirilmesinin beklendiği bir dönemde döviz kurlarında aşırı bir dalgalanma yaşandığını kaydeden Burkay, ‘’Bu zorlu süreçte istikrarı önceliklendiren akılcı politikalar ve doğru zamanda alınan önlemler büyük önem taşıyor.

Bu kapsamda Merkez Bankası’nın dövize müdahalesini yerinde buluyoruz” dedi. 24 Haziran’daki ‘Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin Türkiye’nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması için dönüm noktası olacağını vurgulayan Burkay, ‘’Demokrasi tarihimiz açısından yeni bir milat niteliği taşıyan 24 Haziran’da oluşacak yeni hükümet sistemiyle ulusal kalkınma hedeflerimize dönük hamleler daha da ivme kazanacak.

Ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 için belirlediğimiz hedeflere çok daha hızlı ulaşacaktır. Siyasi istikrarın güçlenmesi daha güçlü bir ekonomiyi de ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR ÇAĞ ATLANDI

Yeni dönemde gündemin ilk sırasında yine ekonominin oluşturacağını dile getiren Burkay, ‘’Devletimiz son dönemde birçok sektörde sanayiciyi destekleyen kanun ve reformları hayata geçirdi.

İş dünyamızda heyecan oluşturan bu reformların yeni dönemde hayata geçirilmesini ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme yolculuğunu desteklemesini bekliyoruz.

Bu yeni dönemde beklentilerimiz, atılan bu reform adımlarının daha hızlandırılmasıdır” dedi. Burkay, Türkiye’nin ve Bursa’nın ülkesine güvenerek üretim ve istihdamdan vazgeçmeyen müteşebbislerin çabalarıyla ‘Yerli ve milli teknolojilerde’ önemli bir çağ atladığının altını çizdi.

BURSA CİDDİ POTANSİYEL TAŞIYOR

Yerli ve milli üretimden asla vazgeçemeyeceklerini belirten Burkay, Türkiye’nin bu konuda önemli bir potansiyeli olduğuna işaret etti. İbrahim Burkay, şöyle devam etti: ‘’Yerli üretim kabiliyetimizi ne kadar artırırsak, ülkemizin dışa bağımlılığı da o denli azalacaktır.

Bursa yerli üretim noktasında ciddi bir potansiyel taşıyor. Kentimiz, yerli metrobüs, uçak, tramvay, 3D yazıcı, asfalt plenti, lazer çip, rezonatör gibi stratejik alanlarda önemli bir üretim yeteneğine sahip. BTSO liderliğinde kümelenen yaklaşık 600 firmamız, ülkemizin havacılık ve savunma teknolojileri alanında artık daha aktif olarak yer alıyor.

 Ülke ekonomimizin dinamosu olan Bursa, Oda’mızın liderliğinde yürütülen projelerle ülkemizin yerli ve milli üretim hedeflerine katkısını her geçen gün daha da artırmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X