5 aylık Hüseyin Bebek ithal doktorla yaşama tutundu

Solunum yollarında tıkanıklık bulunan 5 aylık Hüseyin bebek, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İspanyol Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Paolo Macchiarini’n de eşlik ettiği ve ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla cihaza bağlı olmadan yaşama tutundu.

5 aylık Hüseyin Bebek ithal doktorla yaşama tutundu

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne solunum yolunda tıkanıklık şikayetiyle getirilen 5 aylık Hüseyin Asaf Yüksel, ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla cihaza bağlı olmadan yaşama tutunurken, ileride ortaya çıkacak konuşamama sorunundan kurtuldu. Ameliyatta Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Gebitekin’e İspanya’dan bu operasyon için gelen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Paolo Macchiarini eşlik etti.

DÜNYADA AZ RASTLANAN BİR DURUM

Birgül ve Ahmet Yüksel çiftinin 5 ay önce dünyaya gelen ve solunum yetmezliği bulunan ikiz bebeklerinden Hüseyin Asaf Yüksel, dünya üzerinde özellikle yeni doğan bebeklerde çok nadir rastlanan bir durum ile karşılaştı. Bebeğin doktoru Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Gebitekin bu durumu, İspanya’da yeni doğan solunum yolları operasyonlarında uzmanlaşmış meslektaşı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Paolo Macchiarini ile paylaştı. Bunun üzerine Prof. Dr. Macchiarini ameliyatta Prof. Dr. Gebitekin’e eşlik etmek için Türkiye’ye geldi.

“NORMAL YAŞAMINA DÖNECEK”

Hüseyin bebek, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2,5 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Gebitekin, durumun beklediklerinden çok daha kötü çıkmasına rağmen, güzel bir cerrahi ile hallolduğunu söyledi. Bebeğin, yaklaşık bir hafta burnuna bağlanacak bir cihaz ile nefes alacağını vurgulayan Gebitekin, “Tam iyileşince bu cihaz çıkarılacak ve normal yaşantısına geri dönecek. Bu operasyon Türkiye’de ilk defa, dünyada da çok az sayıda olan bir ameliyat” diye konuştu. Prof. Dr. Paolo Macchiarini de, “Bebeğin solunum yolunun tıkalı olan kısmını çıkarıp iki ucu birleştirerek tekrardan solunum yolunu fonksiyonel hale getirdik. Çok nadir görülen bu durum hastanın hiçbir şekilde konuşamamasına, ileriki yaşantısında çok zorluklar çekmesine sebep olabilirdi. Bu ameliyatta o tıkanıklığı açıp bebeğin hem cihaz kullanmadan nefes almasını, hem de konuşma yeteneğini ona geri vermeyi hedefledik” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X