6 Gün Boyunca Aç Susuz Kalan Oğlaklar Kurtarıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 Oğlak, tam 6 gün sonra kurtarıldı. Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesinde Ahmet Sarı…

6 Gün Boyunca Aç Susuz Kalan Oğlaklar Kurtarıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 Oğlak, tam 6 gün sonra kurtarıldı. Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesinde Ahmet Sarıman’a ait iki oğlak 6 gün önce Bayır Mahallesinde ki yaklaşık 300 metre yüksekliğinde ki sarp kayalıkların olduğu bölgede otlanırken indikleri kayalıklar da mahsur kaldılar. Hayvanların sahibi Ahmet Sarıman 6 gün boyunca hayvanlarını çıkartmak için uğraşmasına rağmen çıkartamayınca Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Baskanlığı Seydikemer Grup Amirliği ekiplerinden yardım istedi. Ekipler saatler süren çalışmanın sonunda 2 oğlağı kurtarmayı başardı. İtfaiye erleri zorlu bir kurtarma operasyonu sergilerken, zaman zaman canlarını hiçe saydılar OĞLAKLAR KANA KANA SU İÇTİLER İtfaiye ekipleri Ahmet Sarıman’la birlikte oğlakların mahsur kaldığı yerde yaklaşık 3 saat süren çalışma sonrasında kayalıklara düşerek mahsur kalan sevimli oğlakları kurtardılar. Seydikemer itfaiye grup amirliğinin 5 personelle saatler süren operasyonu sonrasında kurtarılan oğlaklar 6 günlük açlık ve susuzluktan sonra bitkin oldukları için itfaiye erleri ellerinde taşıyarak kayalıklardan yukarıya çıkarttılar. Yukarıya çıktıkları anda kendi susuzluklarını unutup oğlaklara su veren itfaiye erleri oğlakların hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşadılar. 3 SAAT BOYUNCA UĞRAŞTILAR Oğlakların sahibi Ahmet Sarıman,6 gündür kendi imkanlarımla uğraşıyorum fakat bir sonuç elde edemedim, “Oğlaklar Buraya düşeli 6 gün oldu. Yiyecek ve su götürdük ulaştıramadık, Taş attık çıkmadılar, Oğlaklarımı kurtardıkları için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Baskanlığı Seydikemer Grup Amirliği’ne teşekkür ediyorum, ” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Baskanlığı Seydikemer Grup Amirliği Çavuşu Sedat Kartal ise, “yaklaşık 350 mt yüksekliğinde ki kayalarda vatandaşımızın iki tane oğlak’ı mahsur kalmış. Altı gündür bölgede aç susuz bekliyorlar. Zor şartlarda, yaklaşık 3 saat süren bir çalışma ile oğlaklarımızı kayalıklardan kurtardık. Kazasız belasız bir operasyonu daha tamamladık. Ümit ediyoruz ki oğlaklar bir daha böyle zor yerlerde kalmaz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X