A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde bugün İstanbul’da Romanya ile karşılaşacak. Beşiktaş Park’ta saat 20.00’de başlayacak ve TV 8’den canlı yayınlanacak karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier düdük çalacak. Ay yıldızlılar Teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu’nun yaptığı Romanya’yı yenmesi halinde play-off turu finalinde Slovakya-Kosova eşleşmesinin galibiyle salı günü deplasmanda karşı karşıya gelecek. O mücadeleyi kazanan ekip Dünya Kupası’na katılma hakkını elde edecek.
KATILIRSAK D GRUBU’NDAYIZ
Millilerimiz, FIFA Dünya Kupası bileti alırsa D Grubu’nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile oynayacak. Ay yıldızlılar, Romanya’ya mağlup olması halinde ise Slovakya-Kosova müsabakasının kaybedeniyle salı günü hazırlık maçı yapacak. A Milli Futbol Takımımız, Dünya Kupası Avrupa elemelerinde E Grubu’nda İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan ile karşı karşıya gelmiş ve grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 13 puanla ikinci sırada tamamlayıp play-off oynamaya hak kazanmıştı.
2002’DE ÜÇÜNCÜ OLDUK
A Milli Futbol Takımımız, FIFA Dünya Kupası’na son olarak 2002 yılında Güney Kore ve Japonya’nın ortak düzenlediği turnuvada katıldı. Milliler, bu turnuvada dünya 3.’sü olurken, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Ay yıldızlılar, ilk önce Romanya daha sonra da Slovakya-Kosova eşleşmesinden gelecek ülkeyi geçerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek istiyor. A Milliler, FIFA Dünya Kupası’na katılmaya 1950, 1954 ve 2002 olmak üzere 3 kez hak kazandı fakat 2 kez gitti. Milliler, 1950 yılındaki turnuvada finansal sorunlar yüzünden yer almadı.