ABD güçleri vurdu: 17 sivil öldü

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye’nin Deyrizor ilinde terör örgütü DEAŞ işgalindeki bir köye hava saldırısı düzenledi. 

ABD güçleri vurdu: 17 sivil öldü

Saldırıda aynı aileden çoğu kadın ve çocuk 17 sivil hayatını kaybetti.

Koalisyon güçlerinin Deyrizor’un doğu kırsalında DEAŞ’ın işgali altındaki Şiife belde merkezi ile Keşme bölgesine önceki gün düzenlediği hava saldırılarında ise en az 20 sivil yaşamını yitirmişti. Böylece son üç günde en az 37 sivil hava saldırıları sonucu öldü.

DEAŞ’LA SAVAŞ YAKINDA BİTECEK

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, DEAŞ’la savaşın birkaç ay içinde sona ereceğini öngördüklerini söyledi.

Özel Temsilci Jeffrey, Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında DEAŞ’a karşı son savaş alanının Fırat Nehri boyunca Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütüldüğünü belirtti. Jefrey, “Savaş sürüyor ve birkaç ay içerisinde sona ermesini bekliyoruz, bu DEAŞ’ın elindeki konvansiyonel sayılabilecek son alan olacak’ sözlerini kaydetti. Jeffrey, Amerikan güçlerinin DEAŞ’a karşı elde edilecek galibiyetin uzun süreli olması için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X