ABD şaşırtmadı

ABD’nin, Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusundaki YPG/PKK işgal sahasına askeri ve lojistik sevkiyatları devam ediyor. 70 TIR’dan oluşan konvoyun Suriye’nin kuzeydoğusuna gittiği görüldü.

ABD şaşırtmadı

ABD bir yandan Suriye’den çekileceğini ilan edip, PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini duyuyor, diğer yandan ise DEAŞ ile mücadele bahanesiyle bölgeye mühimmat yığını yaparak PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’ye destek vermeye devam ediyor.

Son olarak ABD’nin Irak üzerinden Suriye’ye gönderdiği belirtilen 70 araçlık konvoy,  Suriye’nin kuzeydoğusuna girdikten bir süre sonra gözden kayboldu. TIR’larda askeri zırhlılar, prefabrik yapılar ve iş makineleri taşındı. Çok sayıda akaryakıt tankerinin bulunduğu konvoyda, kasaları kapalı TIR’lar da yer aldı.

ABD-YPG/PKK İLİŞKİSİ

Türkiye’nin YPG’yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili Demokratik Suriye Güçleri (DSG) gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG’ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz’da yaptığı konuşmada, ‘(YPG) PYD’ye on binlerce TIR dolusu silah, mühimmat, her şeyi ücretsiz veriyorlar. Kime veriyor? Terör örgütüne, PKK ve yandaşlarına. Kim veriyor? Bizim stratejik müttefikimiz olarak görünenler veriyor’ ifadelerini kullanmıştı.

ABD İLE MUTABAKAT

Milli Savunma Bakanlığı’ndan, ABD heyetiyle yapılan görüşmelere ilişkin 7 Ağustos’ta yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgedeki güvenlik endişelerini gidermek amacıyla ilk aşamada alınacak tedbirler paylaşılmıştı. Açıklamada, tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlandığı bildirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X