ABD’den Türkiye’ye bir uyarı daha

ABD’den Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin bir uyarı daha geldi.

ABD’den Türkiye’ye bir uyarı daha

Ülkenin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, F-35 jetleri almak istiyorsa Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi: ‘İkisini birden alamazsınız.’NATO Elçisi Hutchison CNBC televizyonuna demecinde, Rusya’yı ‘NATO’yu bölmenin ve güçsüzleştirmenin yollarını bulmaya çalışmakla’ suçladı, Türkiye’nin S-400 satın almasının da Rusya’nın ‘bu planlarının gerçekleşmesine yardımcı olacağını’ öne sürdü.

Ayrıca Hutchison ‘bir Rus hava savunma sisteminin F-35 jetleriyle aynı askeri denetim mekanizması içerisinde yer almasının kabul edilemez’ olduğunu söyledi ve Türk yetkililere hitaben şunları söyledi: ‘Bir seçim yapmalısınız. Ya birini ya diğerini alabilirsiniz, ancak ikisini birden alamazsınız.’

Washington, Türkiye’nin S-400 sistemi satın almasını, Moskova ile Ankara arasındaki yakın ilişkilerin sembolü olarak gördüğü için bundan rahatsız oluyor. Ayrıca savunma sistemini S-400 bataryalarına entegre etmesinin Türkiye’nin kendisinin de üretim partneri olduğu F-35 uçağı programının güvenliği için bir risk olduğunu savunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X