Adana’da şehit kızına Bursa’dan anlamlı ziyaret

Yenişehirli ilkokul öğrencileri, daha önce mektup göndererek okula başlaması nedeniyle kendisine destek oldukları şehit kızı Zeynep Ravza Akyüz’ü eğitim gördüğü okulda da İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın daveti üzerine Adana’ya giderek ziyaret etti.

Adana’da şehit kızına Bursa’dan anlamlı ziyaret

Bursalı ilkokul öğrencileri İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın daveti üzerine Adana’ya giderek, daha önce mektup gönderdikleri şehit kızı 6 yaşındaki Zeynep Ravza Akyüz’ü bu kez eğitim gördüğü okulda ziyaret etti.

Babası polis memuru Tuncay Akyüz 6 yıl önce Van’da PKK’lı teröristlerce vurularak şehit edildiğinde henüz 3 aylık olan ve bu yıl okula ilk adımını polis eşliğinde atan 6 yaşındaki Zeynep Ravza Akyüz’e destek mektubu gönderen Yenişehir Tahirağa İlkokulu öğrencileri, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız tarafından Adana’ya davet edildi. Bunun üzerine öğretmen ve okul yöneticileriyle kente giden öğrenciler, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erdal Cılasın tarafından karşılandı.

Cılasın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Öğrenciler daha sonra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli eşliğinde şehit kızı Zeynep Ravza Akyüz’ün eğitim gördüğü okula geçti. Akyüz, ziyaretine gelen Bursalı öğrencileri okulun kapısında çiçekle karşıladı. Akyüz, daha sonra ziyaretçileriyle sınıfına geçti.

‘ÇOK MUTLUYUM’…

Bursa’dan giden öğrencilerden Azra Turan, şehit kızı Zeynep’in okula başlaması ve polislerin yanında yer almasıyla ilgili haberleri gördükten sonra arkadaşlarıyla yazdıkları destek mektuplarını Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a gönderdiklerini belirtti. Turan, bunun üzerine Emniyet Müdürü Selami Yıldız tarafından kente davet edildiklerini aktararak, ‘Buraya gelip Zeynep ile tanıştık. Bundan dolayı çok mutluyum’ dedi.

HEYECANLA BEKLEDİLER…

Öğrencilerle kente giden öğretmenlerden Fatma Yürek de çocukların Zeynep’in yerine kendilerini koyarak duygu ve düşüncelerini yazdıklarını söyledi. Çocukların mektuplarını postaneden gönderirken çok heyecanlandığını söyleyen Yürek, ‘Projemize ‘Sevgi kurtaracak bizi’ adını vermiştik. Projemiz bu ismiyle de amacına uydu. Kente davet edildiğimiz için de çok mutlu olduk. Çocuklar heyecanla bugünü bekledi’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X