‘Adım unutulsa da şarkım unutulmaz’

1997’de ‘Dinle şarkısıyla’ üçüncü olduğu Eurovision ‘da Türkiye’ye ilk başarıyı kazandıran Şebnem Paker, yıllar sonra ortaya çıktı.

‘Adım unutulsa da şarkım unutulmaz’

KİMSENİN TANIMADIĞI BİR KIZ…

‘Dinle’ isimli şarkısıyla Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’ye ilk dereceyi getiren Şebnem Paker, tam 23 yıl sonra ortaya çıktı. Eurovision’da üçüncü olduktan sonra sahneleri bırakıp müzik öğretmenliği yapan Paker, “Eurovisin Türk halkı için çok önemliydi, uzun yıllar hayal kırıklığına uğradık. Sonra hiç kimsenin tanımadığı bir kız gitti, üçüncü olduk. Milli duygularla başarı duygusu birleşti ve beni de öyle gönüllerine yerleştirdiler. Ama benden öte kimisi adımı hatırlamasa da Dinle hatırlanır” dedi.

MÜZİK SEKTÖRÜ ÇOK ÇALKANTILI

Yarışma sayesinde tüm Türkiye tarafından tanınmasına rağmen, öğretmenlik yapmayı seçen Şebnem Paker, sahnelerden neden vazgeçtiğini de açıkladı. Paker, “Müzik sektörü çok hırçın, belli bir düzeni olan, paranın pulun hâkim olduğu, ilişkilerin yönlendirdiği, çalkantılı bir sektör. Dinle’nin kendi kendine, hiçbir destek almadan, sadece dinleyicilerin kendi arzularıyla takip etmeleriyle bunca yıla rağmen unutulmaması beni çok çok mutlu ediyor. Müziğin sihirli gücü böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X