Ağdemir, Tahkim Konferansı’na katıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansına katıldı.

Ağdemir, Tahkim Konferansı’na katıldı

TOBB, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Takim Konferansı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Milletler arası Tahkim Divanı Başkanı Alexis Mourre’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Tahkimin iş dünyası için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Zira ticaret ve yatırım yapmak, risk almak demek. Başka bir ülkeyle yaptığınızda, bu risk daha da büyüyor. Çünkü her ülkede farklı mevzuat, farklı uygulama mevcut. Yatırımcıların, bunların hepsini bilmesi mümkün değil. Bu da ticaret ve yatırım iştahını azaltan bir durum. Herhangi bir ihtilaf durumunda tarafsız, objektif, saygın, kuralları baştan net olarak konulmuş bir başvuru merciinin bulunması, tüm tarafları koruyan bir unsurdur. Bu nedenle tahkim, artık iş yapmanın olmazsa olmaz koşullarından biri haline gelmiştir” dedi.

ÇÖZÜMDE ROLÜ BÜYÜK…

Konferansın ardından Gemlik’e dönen GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Çok başarılı bir konferans izledik. Uluslararası Tahkim önemli bir konu. Türkiye’nin ICC’de önemli yeri bulunmaktadır. Uluslararası ticari anlaşmazlıkların çözümünde, ICC’nin büyük rolü bulunmaktadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X