Akciğer kanseri erken teşhisle tedavi ediliyor

Medicana Bursa Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muharrem Erol, kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlerde akciğer kanserinin birinci sırada olduğunu belirterek, erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Akciğer kanseri erken teşhisle tedavi ediliyor

Medicana Bursa Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, kasım ayının ‘akciğer kanseri farkındalık ayı’ olarak seçildiğine dikkati çeten Doç. Dr. Erol, çeşitli faaliyetlerle bu hastalığa dikkat çekildiğini vurguladı. Erol, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Sigara içenlerde akciğer kanseri riski daha yüksek olurken, hava kirliliği de akciğer kanserine sebebiyet verebilir. Türkiye’de geçmiş yıllarda kadınlarda daha az görülen akciğer kanseri, şimdiler de ise daha sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Çünkü kadınlar hayatın içerisinde daha fazla rol oynamaya başlamıştır. Bunu engellemek adına 40 yaşını doldurmuş kişilerin, sigara içenlerin ve çevre faktörlerine maruz kalanların akciğer check-up’ı yaptırması gerekmektedir.”

Erken teşhisin çok önemli olduğunu yineleyen Erol, ‘‘Maalesef Türkiye’de hastaneye başvuran insanların yüzde 80’i özellikle cerrahi aşamayı geçmiş durumdadır. Her hastanın tedavisi farklılık göstermekte olup, tedavi kararında hastalığın yeri, safhası, hastanın yaşı ve diğer sağlık problemleri gibi birden fazla faktör etkilidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X