Almanya: AB ile Türkiye işbirliği güçlendirilmeli

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mülteciler konusunda Türkiye’yle işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Almanya: AB ile Türkiye işbirliği güçlendirilmeli

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mülteciler konusunda Türkiye’yle işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini belirterek, ‘‘Geçmişin araçlarıyla geleceğin üstesinden gelemeyeceğimiz açıktır. Bundan dolayı Türkiye ile işbirliğini daha da güçlendirmek istiyorum” dedi.

Die Welt gazetesine verdiği röportajda mültecilere ilişkin yapılan AB-Türkiye mutabakatının bir nimet olduğunu belirten Seehofer, bu mutabakatın Türkiye’den Yunanistan’a göçü kontrol etmeye olanak sağladığını ve çok sayıda insanı boğulmaktan kurtardığını söyledi. Türkiye’nin mültecileri kabul etme konusunda çok şey yaptığını, bunun Almanya’nın da çıkarına olduğunu belirten Seehofer, ‘‘Ayrıca geçmişin araçlarıyla geleceğin üstesinden gelemeyeceğimiz açıktır. Bundan dolayı Türkiye ile iş birliğini daha da güçlendirmek istiyorum. Buna göre davranıyorum. Türkiye’nin ilave ne kadar para alması gerekir? Bu kararı Almanya İçişleri Bakanı olarak ben yalnız veremem. Bu konuda Avrupa düzeyinde görüşmeler yapmamız lazım. Hepimizin çıkarına olan Türkiye’nin bu performansının uygun şekilde dikkate alınmasını sağlamak için çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X