Almanya ile ticarette kadınlar da devrede

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girimciler Kurulu üyeleri, Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Lucia Puttrich ile bir araya geldi.

Almanya ile ticarette kadınlar da devrede

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın, buradaki konuşmasında, kurul olarak yaptıkları çalışmalarla kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak ve ekonomiye yeni iş kadınları kazandırmak istediklerini belirtti.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin kenti ve ülkesi için çalışan girişimciler olduğunu kaydeden Saygın, ‘’Hedeflerimize ulaşmak ve kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurulumuza büyük sorumluluk düşüyor. Bu bilinçle hep birlikte büyük bir azim ve kararlıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Bursa’nın Türkiye ekonomisinin büyümesi ve hedeflerine ulaşmasında öncü rol üstlendiğine dikkati çeken Saygın, şöyle devam etti: ‘’Odamızın liderliğinde kadın girişimcilerimize yönelik önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni programlarımızı da takvimimize ekledik. Kadınlarımızı ekonomiye kazandırarak, onların dünya ile rekabet edilebilir noktaya gelmesini arzuluyoruz. İş kadınlarımızın Almanya gibi önemli ülkelerle yeni iş bağlantıları kurması, ülkemizin dış ticaret hacmine de önemli katkı sağlayacaktır.”

BURSA İLE İLİŞKİMİZ SÜRECEK

Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Lucia Puttrich ise, Hessen ile Bursa’nın güçlü kardeşlik bağlarına sahip olduğunu dile getirdi. Bursa’nın sanayi ve ticaret noktasında önemli bir potansiyel taşıdığını bizzat görme imkanı bulduklarını anlatan Puttrich, ‘’Almanya ile Türkiye arasında ticaret hacmi her geçen yıl güçleniyor. Bursa ekonomisinin güçlü temellere dayalı olduğunu biliyoruz. Bursalı iş kadınları ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İş kadınlarının ekonomiye kazandırılması noktasında önemli projelere imza atıldığını gördük. Bursa ile yoğun ilişkilerimiz sürecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X