Altında 171 lira tahmini

Altının gram fiyatı, geride bıraktığımız hafta dolar kurunda yaşanan değer kayıplarına karşın ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Altında 171 lira tahmini

Haftaya 161 lira seviyelerinden başlayan altının gram fiyatı 164,92 lirayla son 4 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcısına haftalık bazda yüzde 0,5 getiri sağlayan altının gram fiyatı, geçen haftayı 162,3 liradan tamamladı.

Küresel piyasalarda değer kaybeden dolardan bulduğu destekle pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise 1.362 doları test ederken son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Haftalık bazda bakıldığında yüzde 2,55 değer kazanan ons altının fiyatı, haftayı 1.348 dolar seviyesinden tamamladı. Reel Kapital Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, ”Dolar kuru 3,75’in altına geçmezse veya altının onsu 1.350 doların üzerinde kalmaya devam ederse altının gramı 170 -171 lirayı görebilir” dedi.

ONS ALTINA DİKKAT

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci de gram altın fiyatlarını yeniden 165 lira seviyelerine yaklaştıran temel unsurun ons altının 1.362 dolara yaklaşması olduğunu kaydetti.

Doların küresel piyasalarda yaşadığı ivme kaybının, gelişen ülke para birimlerinin yanı sıra emtiaların da değerlenmesine imkan tanıdığını anlatan Cevizci, ”Dolar endeksi son 3,5 yılın en düşük seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan bu fiyat hareketleri temel olarak bir nedene bağlanmamakla birlikte çok da sağlıklı bulduğumuzu değerlendiremeyeceğim. Bu nedenle gram altının yaşadığı yukarı yönlü hareketin devam edip etmeyeceğini görebilmek adına ons altına dikkat etmek gerekecektir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X