Ayakkabı sektöründe hedef 1,2 milyar dolar

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulsabur Endican, 2019 için ayakkabıda ihracat hedeflerinin 1,2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Ayakkabı sektöründe hedef 1,2 milyar dolar

Abdulsabur Endican, 2018’de deri ve deri ürünleri ihracatının yüzde 9,5 arttığını belirtti. Ayakkabı sektörü ihracatının ise ülke ortalamasının iki katından fazla yüzde 15,6 artış gösterdiğini ifade eden Endican, ihracatta geçen yıl 888,1 milyon dolarla tüm zamanların rekorunu kırdıklarını hatırlattı. Endican, ‘’Ayakkabı ihracatı yılın ilk 4 ayında 2018’in aynı dönemine göre yüzde 4,3 artışla 383 milyon dolara yükseldi. 2019 için ayakkabıda ihracat hedefimiz 1,2 milyar dolar. Önümüzdeki dönemde daha yüksek artışla bu rakama ulaşmamız zor olmayacaktır” dedi. 500 milyon çift üretim kapasitesine sahip olduklarının altını çizen Endican, sektörün 250 milyon çift ayakkabıyı ihraç etmeyi başardığı kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X