Bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Uçuk çıkmasına engel oluyor

Stres dışında havlu kullanımı, virüs taşıyan biriyle öpüşme gibi nedenlere bağlı olarak da dudaklarımızda ve ağız çevremizde uçuk çıkabilmektedir. Peki çeşitli nedenlere bağlı olarak dudak kenarında çıkan uçuğu iyileştirme yöntemlerini biliyor musunuz?

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Uçuk çıkmasına engel oluyor

Ekinezya

Ekinezya

Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendireceğinden uçuk çıkmasına karşı vücudunuzu destekleyecektir. 
 

Aloe Vera Jeli

Aloe Vera Jeli

Aleo veranın iyi gelmediği bir şey yok neredeyse. Ev bitkisi yani saksı bitkisi olarak da yetiştirilebilen bu bitkinin jeli çok kıymetlidir. Uçuk üzerine sürüldüğünde de hem rahatlatıcı hem iyileştiricidir.

Yeni Diş Fırçası

Yeni Diş Fırçası

Diş fırçası, uçuk virüslerinin taşınması için ideal ortam oluşturur. Uçuğunuz çıktıktan sonra temiz bir diş fırçasına geçin. Uçuk geçtikten sonra tekrar fırçanızı değiştirmeyi ihmal etmeyin.
 

Stresten Uzak Kalmak

Stresten Uzak Kalmak

Stres, uçuğa yol açan herpes virüsünün uyur halden aktif hale geçmesine neden olabileceğinden, yaşamınızdaki stres miktarını azaltmak, uçuk çıkarmayı önlemenin bir yoludur. Meditasyon, düzenli egzersiz ve hayatınızdaki stres nedenlerinden kaçınmak yardımcı olabilir.
 

Buz Tedavisi

Buz Tedavisi

Buz, uçuğun bir anda iyileşmesini sağlamaz ancak acısını azaltır. Özellikle yeni uçukların üzerine direkt buz sürebilirsiniz.
 

Süt

Süt

Süt de uçuklara oldukça iyi gelen bir besin maddesidir. Pamuğa soğuk süt damlatıp uçuğun üzerinde 2-3 dakika tutun. 

Mısır Nişastası

Mısır Nişastası

1 kaşık mısır nişastası ile 1 kaşık içme suyunu karıştırıp macun haline getirin. Yatmadan önce uçuğunuza sürün. Uyandığınızda da nazikçe durulayın.

Nane Yağı

Nane Yağı

Uçuğu su ile temizleyin. Ardından pamuğu önce suya sonra da nane yağına batırıp uçuğa sürün. Günde 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
 

Vanilya

Vanilya

Vanilya özü uçuğa neden olan virüsün çoğalmasını engeller. Pamuklu çubuğun ucuna sürdüğünüz vanilyayı direkt olarak uçuğa uygulayın ve 1-2 dakika bekletin. Günde 4 kez uygulayabilirsiniz.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X