Batı Trakyalı gençlere girişimcilik eğitimi

Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (BATISİAD), KOSGEB Bursa Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan ‘Girişimcilik Eğitimi’ sona erdi.

Batı Trakyalı gençlere girişimcilik eğitimi

Eğitimleri başarıyla tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er ve KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör tarafından takdim edildi.

Ahmet Er, dernek merkezinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, “STK’lar, kamu adına çalışan kurumlardır. Biz de bu minvalde çalışıyoruz. Birçok çalışmamızın yanında, girişimciliğe ve girişimcilere destek olmak istedik ve bu eğitim programını başlattık” dedi.

KOSGEB olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak girişimciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla protokoller düzenlediklerini belirten Erkan Güngör ise eğitim kapsamında girişimci adaylarının, iş planı hazırlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini 32 saatlik eğitimde öğrendiklerini ifade etti.

KOSGEB’E BEKLİYORUZ

Güngör, “Sertifika sahibi olan herkesin bu sertifikaları ile 1 Ocak 2021 tarihine kadar işini kurarak, KOSGEB müdürlüklerine gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. 2018 yılında KOSGEB Bursa’nın verdiği desteklere ilişkin rakamları açıklayan Güngör şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz yıl biz 884 girişimciye 17,8 milyon TL hibe vermişiz. Diğer desteklerimizi de dahil ettiğimizde 2018’de KOBİ’lerimize 64,8 milyon TL aktarmışız. Verilen tüm desteklerin yüzde 27’sini işini ilk kez kuran girişimcilerimiz almış. Geçen yıl da hemen hemen her hafta ortalama 4 girişimcilik eğitimi açılmış şehrimizde ve toplamda 211 eğitim verilmiş. 5 bin 250 kişi de bu eğitimler kapsamında sertifika almaya hak kazanmış.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X