Batı Trakya’nın asıl sahibi biziz

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin dayanışma yemeğine katılan Cumhurbaşkanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, ‘‘Batı Trakya’nın asıl sahibi biziz” dedi.

Batı Trakya’nın asıl sahibi biziz

HATİCE DAL

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından önceki akşam Mercure Hotel’de dayanışma yemeği düzenlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmaya Cumhurbaşkanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursaspor eski Başkanı ve Divan Kurulu Onursal Başkanı Kadir Şankaya, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu ve dernek üyeleri katıldı.

EREN: SÜREKLİ GÜNDEMDE OLMALI…

Batı Trakya’nın milli bir dava olduğu belirten Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, ‘‘Batı Trakya denince sadece akla Meriç ile Karasu arasındaki bölge gelmiyor. Benim için dedemin takvasını anlamak, nenemin söylediği türküyü hatırlamaktır. Batı Trakya, hepimizin ortak paydası ve hepimizin uğruna mücadele etmesi gereken bir konudur” dedi. 

Yunanistan’ın Türkiye üzerinden sürekli kendi toplumuna nefret kazandırdığına işaret eden Eren, ‘‘Batı Trakya, Yunanistan için beka meselesi haline gelmiş. Bence Türkiye de meseleye beka sorunu olarak bakmalı. Batı Trakya’nın asıl sahibi ve aktörleri biziz. Bu konuyu sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. O topraklarda yaşayan insanımızın özgüvene ve oranın gerçek sahibi olduğuna inanmasına ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘‘DERDİMİZ SORUNLARI ÇÖZMEK…”

Batı Trakya’nın herkesin ortak paydası olduğuna işaret eden Hakan Çavuşoğlu ise, şunları kaydetti: ‘‘Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen bu bölgenin vatandaşı istikametini hiç bozmadı. Yunanistan bizi hiçbir zaman birinci sınıf vatandaşı olarak görmedi. Yıllardır bunun için mücadele veriyoruz. Yegane derdimiz Batı Trakya’nın sorunlarını çözmek.”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Türkiye’nin her daim mazlumların yanında yer aldığının altını çizerek, ülkenin eskisinden çok daha güçlü bir konumda olduğunu vurguladı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif ise şu ifadeleri kullandı: ‘‘Her nesilde daha da güçlenerek bu davaya sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Sorunlarımız büyük ve aşılması kolay değil ancak biz bir oldukça her şeyin üstesinden geleceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X