Bayramda 6 milyar TL’lik tatil yapılacak

Bayram tatilinde ülkenin büyük bir kısmının seyahat edeceğine işaret eden TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, söz konusu dönemde 6 milyar liranın üzerinde ekonomik hareket beklendiğinin altını çizdi.

Bayramda 6 milyar TL’lik tatil yapılacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayram tatilinde 6 milyar liranın üzerinde ekonomik hareket beklendiğini belirtti.

Bağlıkaya, Ramazan Bayramı tatiline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl turizm sektörünün çok iyi gittiğini ifade eden Bağlıkaya, yabancı turist açısından verimli bir sezona başlandığını ve tahmin edildiği gibi bu yılın rekorla bitirileceğini kaydetti. 

İç turizm hareketinin bayram vesilesiyle ciddi bir ivme kazandığını vurgulayan Bağlıkaya, ‘’Okul tatilleri, bayramlar da dikkate alındığında iç turizmde ciddi bir artış bekliyoruz. Turizmciler nisan ayının ortasından bu yana hazırlıklarını tamamladı ve müşterilerini bekliyor. Ülkemizde bayram tatili seyahatlerinde eş, dost, akraba ziyaretleri de önem kazanıyor. Ülkemizin önemli bir kısmı seyahat edecek gibi gözüküyor.

Uçak, tren ve otobüs dolulukları ile özele araç trafiğinden de bunu gözlemlemek mümkün. Bugünden itibaren ciddi bir seyahat hareketi başlayacak. Bayram tatilinin ekonomisi olarak bakıldığında 6 milyar liranın üzerinde yani yaklaşık 1 milyar dolar ekonomik hareket bekleniyor. Kişi sayısı olarak bakıldığında akraba ziyaretleri de dahil  7-8 milyon kişi seyahat edecek” dedi.

TURLARA İLGİ YOĞUN

Deniz, kum, güneş tatiline gidenlerin Antalya, Bodrum, Marmaris, Side, Çeşme bölgesini tercih ettiğini dile getiren Bağlıkaya, bunun dışında Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kapadokya turlarına ciddi ilginin bulunduğunu anlattı. Bağlıkaya, bu bölgelerde de otel doluluklarının oldukça yüksek olduğunun altını çizdi.

Yurt dışı turlarda yakın destinasyonların daha çok tercih edildiğine dikkati çeken Bağlıkaya, ‘’Dövizle ilgili algı atlatılmış olarak gözüküyor. Bu bayramda yurt dışı tur satışlarında artış oldu. Paris, Prag, Budapeşte ve Balkan turları ilgi görüyor. İç turlarda geçen senenin çok daha üzerinde bir hareket var” diye konuştu. 

REZERVASYONSUZ GİTMEK MACERA

Bayram tatili için rezervasyonun önemine işaret eden Bağlıkaya, ‘’Rezervasyonsuz gidenler bir biçimde macera için gidiyor. Eğer yer bulabilirlerse kalacaklar, bulamazlarsa kalamayacaklar demektir. Eğer yer bulurlarsa erken rezervasyon yapanlardan daha fazla ödeyeceklerdir.

Türkiye’de mutlaka birinci bantta bulunamasa da ikinci bantta, üçüncü bantta yine de yer bulma imkanı vardır, otellerin de 3-5 odasını bu misafirler için kapasite ayırır” dedi.

Geçen sene 29 milyar liranın üzerinde turizm geliri elde edildiğini ve bu sene 35 milyar lira hedefi konulduğunu hatırlatan Bağlıkaya, şöyle devam etti: ‘’Bu hedefe ulaşmak için herkes elinden gelen tüm çabayı sarf ediyor. Otel dolulukları ve tur satışlarının görüntüsü bu rakamın yakalanacağı yönünde. Şu ana kadarki artışlar bu rakamları yakalayacağımızı gösteriyor.”

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Firuz Bağlıkaya, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin etkisine ilişkin de, şunları kaydetti: ‘’İç turizmin önemli bir bölümü nüfusu ve ekonomik canlılığı açısından İstanbul kaynaklı. Bizim acentalardan edindiğimiz bilgi yüzde 90’ının seyahatinin başka bir tarihe ertelediği yönünde.

Seçimde tatil sebebiyle çok ciddi seçmen sayısında eksiklik olacağını düşünmüyoruz. Seyahatin ertelenmesi konusunda bize ulaşan hiçbir şikayet yok. Çünkü hem seyahat acentaları hem de tüm hava yolları ücretsiz değişiklik imkanı verdi. Tüm paydaşlar üzerine düşeni yaptı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X