Bolu’da Hüsn-i Can Hat Sergisi Açıldı

Hattate Güldane Ergin Can’ın çalışmalarının yer aldığı ilk kişisel hat sergisi “Hüsn-i Can”, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde…

Bolu’da Hüsn-i Can Hat Sergisi Açıldı

Hattate Güldane Ergin Can’ın çalışmalarının yer aldığı ilk kişisel hat sergisi “Hüsn-i Can”, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde Bolu Valisi Aydın Baruş’un katılımları ile açıldı. Açılışta ayrıca İcazet Töreni de gerçekleşti. Sergi açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç Hattat İslam Kaya ve davetliler katıldı.vSerginin açılışında davetlilere hat sanatı ve icazet hakkında bilgilerveren Hattat İslam Kaya, konuşmasının ardından Hattate Güldane Ergin Can’a sanatının bir sonraki nesle aktarılması anlamına gelen icazet belgesini verdi.”Hüsn-i Can” Hat sanatı sergisinin açılış kurdelesini kesen Bolu Valisi Aydın Baruş, sergilenen eserler hakkında Hattate Güldane Ergin Can ve Hattat İslam Kaya’dan bilgiler aldı. Sergiyi gezen Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bu sanat çok meşakkatli ve ruhun güzelliklerini ifade eden bir sanat. Sizleri tebrik ediyorum. Çalışmalarınızın ve sergilerinizin devamını bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X