Bozbey: Emlakçılar da dönüşüm mağduru

Bursa Emlak Müşavirleri Odası, Özlüce’deki Moda Davet’te ‘Sektörümüz için el ele’ toplantısında CHP’lileri ağırladı.

Bozbey: Emlakçılar da dönüşüm mağduru

Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş beraber katıldı.

Başkan Bozbey, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Bursa’nın her geçen artan nüfusuna dikkat çekerek,“3 milyonluk bu kentte önümüzdeki süreçleri takip ettiğimizde yaklaşık 5 milyonu aşkın bir nüfus bekleniyor. Nüfusun artışı konusunda bir sınır koymak lazım. Sınır koymazsanız bu kenti yönetemezsiniz. Bir sınır koyduğunuz takdirde, yerel planlama anayasasıyla birlikte Bursa daha yaşanabilir ve sorunları en az kente dönüşebilir’ dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Bursa’da toplumun büyük bir kesimini mağdur ettiğini söyleyen Bozbey, emlak müşavirlerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Bozbey, “Başlangıçta defalarca yanlış olduğunu söyledik. Böyle yaparsanız hem mal sahipleri hem de müteahhitler mağdur olacaktır dedik. Emlak sektörü de mağdur oldu.

Böyle bir kentsel dönüşüm, dönüşüm değildir. Biz bunu yıllarca söyledik. Ben sadece bilime, yasalara inanan ve güvenen bir insanım. Bu konuda mağduriyetler arttı. Elbette bu sorunlar çözülecek. 31 Mart’tan itibaren bu sorunların hepsini birlikte çözeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X