Brezilya ayakta

Brezilya, ocak ayında göreve geldikten sonra iç ve dış politikada ülkenin geleneksel çizgisini sağa kaydıran Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya karşı ayakta. 

Brezilya ayakta

Ülke çapında 200’den fazla şehirde on binlerce öğretim üyesi ve öğrenci dün, eğitimde yaklaşık 30 oranında bütçe kesintisi kararına karşı sokağa döküldü. 

Brezilya Ulusal Öğrenci Sendikası’nın çağrısı ile yapılan eylemlerde, “Eğitim bir meta değildir. Kesinti olmayacak, mücadele olacak” sloganları atıldı. “Hükümet cehennem yaratıyor, devlet üniversiteleri bilim yapıyor” pankartları taşındı. Rio de Janeiro’daki eylemde ise polisin gaz sıkması sonucu göstericilerle çatışma çıktı, bir otobüs ateşe verildi.

BOLSONARO  ‘EMBESİL’ DEDİ

Bolsonaro ise iktidarına karşı düzenlenen bu ilk büyük gösterilere yanıtı ile de tepki çekti. Hükümetinin eğitim bütçesinde kesintiye gittiğini reddeden popülist lider, “Bunlar kullanışlı aptallar, embesiller… Brezilya’daki birçok devlet üniversitesinin çekirdeğini oluşturan küçük bir zeki azınlık tarafından yönlendiriliyorlar” iddiasında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X