Bursa’da lüksün lezzetle buluştuğu adres; Mövenpick Bursa

Bursa’nın en özel multi concept turizm tesisi Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa, eşsiz lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. Otel bünyesinde hizmet veren Da Vittorio Ristorante Italiano ve Olympos Restoran, konuklarının damak zevkini geliştirmeye devam ediyor.

Bursa’da lüksün lezzetle buluştuğu adres; Mövenpick Bursa

Ünal ÖZBAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Açıldığı 2017 yılından bu yana hizmet kalitesiyle Bursa turizminin önemli aktörlerinden biri olan Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa, öte yandan bünyesindeki lezzetlerle de damak zevkine düşkün konukların vazgeçilmez adresi haline gelmiş durumda.

Dünyaca ünlü şef Vittorio Sindoni’nin Bursa’ya armağanı olan Da Vittorio Ristorante Italiano ve otelin Bursa manzaralı Olympos Restoran’dan çıkan İtalyan, dünya ve Türk mutfağının eşsiz lezzetleri, konuklardan tam not alıyor. Lezzetin 5 yıldızlı hizmet kalitesiyle birleştiği Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa; yerli ve yabancı konuklarına özel gastronomi deneyimleri yaşatmaya devam ediyor.

Genel Müdür Ercan Tavşan, Ünal Özbay’a Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa’yı anlattı.

Ercan Bey merhaba, Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa’da bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz.

Biz teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz. Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa 2017 yılından beri Bursa’da faaliyet gösteriyor. Accor grubunun premium bir markası. 136 odalı, 5 yıldızlı termal bir tesis burası.

Gerek Bursa’da gerekse Bursa’ya başka noktalardan seyahat edenler için Mövenpick Bursa Hotel & Thermal Spa artık vazgeçilmez bir adres. Ancak otel verdiği hizmet kadar artık lezzetleriyle de çok ön planda. Onlar neler, sizden dinleyebilir miyiz?

Elbette; multi concept bir tesis burası. Dünyaca ünlü şefimiz Vittorio Sindoni’nin bir markası olan Da Vittorio Ristorante Italiano; 5 yıldan beri lobi katımızda hizmet vermekte. Burası artık Bursa’nın övgüyle bahsedilen bir restoranı diyebiliriz. Da Vittorio Ristorante Italiano’nun yanı sıra roof katımızda Olympos Restoranımız var. Burada da dünya mutfağından seçme lezzetler yerli ve yabancı konuklarımızın damak zevkine sunulmakta. Ayrıca roof katımız eşsiz Bursa manzaralı ve yarı açık bir yer. Gerek yaz gerekse kış aylarında bizde konaklayan ya da konaklama dışı gelen tüm misafirlerimiz, şeflerimizin ellerinden çıkan eşsiz lezzetleri bu noktalarda bulabiliyorlar.

Da Vittorio Ristorante Italiano sizin de söylediğiniz gibi özel bir yer. Burada hangi lezzetleri bulmak mümkün?

Adından da anlaşılacağı üzere burası bir İtalyan restoranı. Yüzde 100 ithal ürünlerle hizmet veren bir yer. İtalyan mutfağı her ne kadar makarna ve pizzalar ilk akla gelen yemekler olsa da aslında çok zengin bir mutfak. Biz burada balık kategorisinden kırmızı, beyaz etlere ve tatlılara uzanan çok zengin bir menü sunuyoruz.

Burada şeflerimizden de bahsetmeden geçmeyelim dilerseniz…

Elbette öncelikle Da Vittorio Ristorante Italiano; Vittorio Sindoni’nin önderliğinde ve onun menü seçimleriyle kurulmuş bir yer. Burada Özkan Kiren şef, Olmypos Restoran’da ise Sait Kaplan şef var. Her ikisi de ödüllü özel şeflerimiz…

Olmypos Restoran’da hangi lezzetleri bulmak mümkün?

Burada dünya mutfağı daha hakim. Beyaz et, kırmızı et ve balık kategorilerinde her mevsim bize gelen yerli ve yabancı konuklarımızın damak zevkine hitap ediyoruz. Elbette dünya mutfağının yanı sıra menümüzde yerel lezzetler de mevcut…

Tüm bunların yanı sıra büyük toplu organizasyonlara da imza atıyorsunuz. Bu gibi organizasyonlarda gastronomi hizmetleriniz neler?

Toplu olarak da özel menü seçeneklerimiz var. Hizmette sınır tanımıyoruz. Toplu organizasyonda 500 kişiye kadar hizmet verdiğimiz salonlarımız var ve konuklarımıza istedikleri menüyü hazırlayabiliyoruz. .En büyük salonumuz 11. katta yer alan ve önünde büyük bir balkon olan Bursa manzaralı bir salon. Balo ve benzeri organizasyonları orada gerçekleştiriyoruz. Ama elbette otelimizin farklı katlarında çeşitli sayılara hitap edebilen kapasitelerde salonlarımız da mevcut.

Şimdi önümüzde en yakın 14 Şubat Sevgililer Günü var. Bu romantik gün için hazırlıklarınız var mı?

Elbette her sene olduğu gibi bu 14 Şubat için de özel bir hazırlığımız var. Roof katında canlı müzik eşliğinde yemekli romantik bir program hazırlıyoruz. Yeni Da Vittorio Ristorante Italiano’da çiftlere özel menüler oluşturduk ve şimdiden rezervasyonlarımızı almaya başladık.

Burada Mövenpick markalı tatlar da var. Onlardan da bahseder misiniz?

Elbette, Mövenpick’in dünyaca ünlü dondurması ve çikolatası otelimizin çatısı altında mevcut. Otelimize sırf Mövenpick dondurması ve çikolatası için gelen konuklarımız oluyor. Bu tatları yine Mövenpick markalı kahveyle taçlandırıyoruz.

Tüm bu konuştuğumuz lezzetler burada 5 yıldızlı bir hizmetle veriliyor. Bu da en az yemeklerin lezzeti kadar önemli olsa gerek.

Burada daha otelin kapısından itibaren başlıyor 5 yıldızlı hizmet. En son uğurlamaya kadar giden bir süreç söz konusu. Restoranlarımızda yemeğin lezzetine ne kadar dikkat ediyorsak verilen hizmetin kalitesi de bizim için o denli önemli.

Ercan Bey bu keyifli sohbet için teşekkür ediyor ve son sözü size bırakıyoruz…

Teşekkür ediyor ve Bursa’da hala Mövenpick lezzetlerini tatmamış misafirlerimizi ağırlamak üzere otelimize bekliyoruz.

 

Olympos Restoran Spesiyallerinden

Uludağ Kebabı

MALZEMELER
Tereyağ
Pide
Köz patlıcan
Domates sosu
100 gram pirzola
80 gram dana bonfile
80 gram köfte

HAZIRLANIŞI

Pirzola, bonfile ve köfteleri domates biber eşliğinde yaklaşık 10 dakika pişmek üzere ızgaraya bırakın. Bu esnada bolca tereyağını bir tavada eritip içine doğranmış pideleri atın. Bir başka tavada da yine erittiğiniz tereyağına domates sosunu dökün. Öte yandan ızgarada pişen etleri yine bir tavada eriteceğiniz tereyağının içine atıp, 5 dakika kadar tereyağının lezzetini almasını sağlayın. Isınıp bir miktar kuruyan pideleri sunum tabağının tabanına yayın. Üzerine 2-3 kaşık domates sosunu ekleyin. Tabağın bir yanına tereyağında ısıttığınız közlenmiş patlıcanı diğer kenarına bir kaşık yoğurt ekleyin. Tereyağında bir tur daha pişen etleri sırasıyla pidelerin üzerine yerleştirin. Son olarak domates ve biberi de ekledikten sonra üzerine tereyağını dökün. Afiyet olsun.

Da Vittorio Ristorante Italiano Spesiyallerinden

Levrek Acqua Pazza

MALZEMELER
200 gr deniz levreği
Kapari çiçeği
Maydanoz
3-4 adet zeytin
1 adet bebek patates
2-3 adet cherry domates
Domates sosu
60 gram jumbo karides
Taze fesleğen
Kalamar
3 dilim ekmek
Zeytinyağı
Sebze suyu

HAZIRLANIŞI

Çeşitli sebzeleri içinde kaynattığınız 2 buçuk kepçe sebze suyunu tavaya döküp ocağa alın. Cherry domates, bebek patates ve kalamarı tavada pişmeye bırakın. Tavadaki su kaynamaya başladığında sırasıyla 2 yemek kaşığı domates sosunu, deniz levreklerini, taze fesleğeni ekleyip tavayı hafifçe sallayarak yemeği karıştırın. 5-6 dakika sonra biraz zeytinyağı ekleyin. 2 dakika sonra ateşi kısıp sırasıyla karides, kapari çiçeği, çekirdekleri alınmış zeytin ve maydanozu ekleyin. İki tutam tuz ve karabiber ekleyin. Bu sırada 3-4 dilim ekmeği ızgarada ısıtın. Yemeğin sulu kalmasına dikkat edin. Yemeği sunum tabağına alıp yanına koyduğunuz kızarmış ekmeklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X