Bursa’da tepki çeken karar!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, İnegöl’deki Devlet Avlağı’nda kızıl geyik avı için belirlenen 225 bin liralık tarifeye Sivilay’ın gösterdiği tepkiyi ve çağrısını aktardı.

3 yazi icin inegol avlaginda 225 bin liraya kizil geyik avina sivilay tepkisi37243msyidp

Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Geçmişte… Ormanlardaki avlaklarda belli hayvan türlerini avlamak isteyenler için bir dönem tarifeli avcılık uygulandı.

Bu da…

Yurt içindeki avcılar için değil, yurt dışından gelecek avcılara yönelik, turizm faaliyeti benzeri ve döviz hedefli olarak planlandı.

Ancak…

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine uygulamanın kaldırıldığını biliyorduk.

Öyle olmadığını…

Bursa için çalışan sivil toplum örgütü Sivilay açıklamasından öğrendik.

Sivilay

Açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararla, İnegöl’deki Devlet Avlağında 1 kızıl geyik avlama bedeli olarak 225 bin lira tarife belirlemesine tepkili.

Yapılan çağrı ve itiraz noktası da şu:

“Doğa, canlıların öldürülmesi için onlara fiyat biçilerek korunamaz. Bir canlının yaşam hakkı açık arttırmaya çıkarılamaz.”

Exit mobile version