Bursa’da turizmin boyutu değişecek! Açılış için Erdoğan bekleniyor

Ulucami’nin altındaki İvazpaşa Camii merkez alınarak 1326’daki Bursa’nın fethini 360 derece panoramik anlatan ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Panorama 1326 Fetih Müzesi kentin turizmini de değiştirecek.

Bursa’da turizmin boyutu değişecek! Açılış için Erdoğan bekleniyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gezenlerin hayran kaldığı müzenin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet etmek üzere Ankara’dan gelecek randevuyu bekliyor.

Konuyla ilgili detaylar Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın bugünkü köşesinde…

Bursa’da ‘yeni turizmi’ başlatacak müze açılış için Erdoğan’ı bekliyor

Osmangazi Belediyesi bir yandan surların içindeki eski Bursa’yı ortaya çıkaran restorasyon, onarım ve düzenlemeler yaparken, Bursa’nın geçmişini anlatan dev bir projenin de sonuna geldi.

O proje…

Gökdere Bulvarı üzerinde yapılan ve Ulucami altındaki İvazpaşa Camii merkez alınarak 1326 yılındaki Bursa’yı 360 derece gözler önüne seren Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi oldu.

Gerçi…

Türkiye’de İstanbul ve Çanakkale’de panorama müzeleri yapıldı, ama dünyanın en büyük tam panoramik müzenin Bursa’da olduğunu söylemek de ayrı bir heyecan veriyor.

muze-5.jpg

Temmuz ayı başında gezdiğimiz, hatta fotoğraflarını ilk kez bu sütunlarda yayınladığımız Panorama 1326 Fetih Müzesi son dönemde tanıtım anlamında konuklar ağırlıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarihçilerin yanı sıra partisinin milletvekillerine, Osmangazi Belediye Meclisi üyelerine, AK Parti İl Yönetim Kurulu’na bu çok etkileyici müzeyi gezdirdi.

Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri de Panorama’yı gezenler arasına katıldı.

Bir yandan dünyanın en büyüğü olan 1326 Fetih Müzesi’ni konuklarına gezdirip tanıtan Dündar, bir yandan da Ankara’dan davet bekliyor.

muze-1-001.jpg

Çünkü…

Kulağı, müzenin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet etmek üzere Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden gelecek çağrıda.

Şu aralar…

Dış gündem nedeniyle çok yoğun olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılacak görüşme, müzenin açılış tarihini de belli edecek. Bu bekleyişin de çok uzun sürmeyeceği tahmin ediliyor.

5d3da706-6845-4c58-9243-23c918a1335f.jpg

Müze, yeni turizm anlayışı olarak Bursa’da tarih turizmini de başlayacak.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X