Bursa’dan tarihin kalbine yolculuk! İlk durak Hayme Ana Türbesi

Osmanlı’nın manevi mimarı Hayme Ana’nın ebedi istirahatgahı, Kütahya’da düzenlenen tanıtım programının ilk durağı oldu. Bursa’dan gelen basın mensupları, Domaniç’in tarihine tanıklık etti.

whatsapp image 2026 07 27 at 115936 2

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Yeşil Vatan Temalı Kütahya-Bursa Basın Buluşması” kapsamında Bursa’dan gelen basın mensupları, Kütahya’nın Domaniç ilçesini ziyaret etti.

Programın ilk durağı, Kayı Boyu’nun lideri, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osman Gazi’nin ninesi Hayme Ana’nın türbesi oldu. Türbe ziyaretine Kütahya Valisi Musa Işın da katıldı.

“Osmanlı’yı tarihimizden çıkarırsanız geriye çok fazla bir şey kalmaz”

Hayme Ana Türbesi’nde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Domaniç’in Türk tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Osmanlı Devleti’nin temellerinin bu topraklarda atıldığını belirten Işın, “Altı asırlık ulu çınarın tohumlarının atıldığı topraklardayız. Osmanlı deyip geçmeyelim. Osmanlı’yı tarihimizden çıkardığınız takdirde geriye çok fazla bir şey kalmaz. Tarihçiler, 15’inci, 16’ncı ve 17’nci yüzyıllarda Osmanlı Devleti’nin dünyanın tek süper gücü olduğu konusunda görüş birliği içindedir” dedi.

Kütahya Valisi Musa Işın

Vali Işın, Selçukluların Anadolu’yu yurt edinmesinin ardından Osmanlı Devleti’nin bu coğrafyada doğduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın da yine bu bölgede verilen mücadelelerle zafere ulaştığını belirterek, “Hem Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ev sahipliği yapması hem de Milli Mücadele’deki yeri nedeniyle Kütahya, Türk tarihinde müstesna bir konuma sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Domaniç’in güzellikleri tanıtılıyor

Vali Işın, Domaniç’in yalnızca tarihiyle değil, doğal güzellikleriyle de öne çıktığını belirterek ilçenin yaylaları, ormanları ve eşsiz doğasıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Exit mobile version