Bursalı genç girişimci Espor kulübü kurdu

Türkiye’de her geçen gün daha büyük bir kesimin ilgisini çekmeye başlayan Esporla ilgili Bursalı genç girişimci Sezgin Oruç, “pi5” isimli E-spor kulübü kurdu.

Bursalı genç girişimci Espor kulübü kurdu

Bilinen adıyla elektronik sporlar, kısa ismiyle ise Espor, 2000’li yılların başlarından itibaren ödüllü turnuvaların ivme kazanmasıyla varlığını hissettiren ve oyuncuların, profesyonel takımlar bünyesinde resmi lig ve etkinliklerde oyun oynayarak hayatlarını kazandığı bir spor dalı.

Esporculara ise ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından lisans veriliyor. 

Oyun oynayarak geçimini sağlayan kişiler, profesyonel oyuncu olarak değerlendiriliyor.

Çoğu 30 yaşına gelmeden emekli oluyor

Espor’da başlangıç yaşı 13-14 dolaylarında kabul edilirken, oyuncular çoğu zaman 30 yaşına gelmeden sektörden emekliye ayrılıyor.

Espor alanında, League of Legends, Zula, Counter Strike, Pubg ve Apex gibi oyunlar en popülerleri arasında yer alıyor.

ABD ve Avrupa’da kulüplerden büyük yatırımlar

Espor’a tüm dünyada ve ülkemizde 2019 yılında yapılan Riotgames yatırımı ile birlikte adını duyurmaya başladı.Yakından takip ettiğimiz ülkemizde futbol kulüplerinin sektöre girişi dışında Amerika ve Avrupa’da da büyük spor kulüpleri Espor takımlarına yatırım yaparken, özellikle Kore ve Çin gibi ülkelerde Espor’un artık bir kültür olarak yer ettiği ortada.

Günümüzde yeni jenerasyon artan bir şekilde “geleneksel” sporlardan uzaklaşıp, kimi zaman çok daha rekabetçi, kimi zaman çok daha heyecanlı olabilen oyunların profesyonel dünyasına adım atıyor.

Ödül havuzu 20 milyon dolara kadar yükselebiliyor

Ödül havuzu 20 milyon dolara kadar yükselebilen, Dünya Şampiyonası ismiyle düzenlenen büyük turnuvalarda anlık seyirci sayısı 500 milyonlara yaklaşırken, hem küresel, hem dijital, hem de dinamik ve genç bir kitle Espor ile yatıp kalkıyor.

img_20190426_130140_665.jpg

Bursalı genç girişimci kulüp kurdu

Bursa’da ise bununla ilgili genç girişimci Sezgin Oruç pi5 E-spor kulübü kurdu. Kurduğu kulüple birlikte Bursa’daki genç ve potansiyele sahip Esporcuları uluslararası arenaya taşımayı ve orada oyuncuları tanıtmayı hedefliyor.

img_20190426_015726_703.jpg

img_20190504_185818_877.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X