Bursa’nın el emeği geleceğe taşınıyor

Bursa’nın el emeği geleceğe taşınıyor…

Bursa’nın el emeği geleceğe taşınıyor

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aktaş, Türkiye’deki 20 enstitüden biri olan ‘Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nde hazırlanan el emeği eserlerin kente kazandırılacağı ‘Geleneksel El Sanatları Müzesi’nde sergileneceğini söyledi.

Enstitüde hazırlanan eserleri ilgiyle inceleyerek, üretim ve tasarım atölyelerini gezen Aktaş, enstitüde yapılan Osmangazi Puşide Örtüsü yenilenmesi projesi ve Bursa’ya kazandırılacak ‘Geleneksel El Sanatları Müzesi’nin hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi aldı. 

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Tarih, turizm ve ticaret şehri Bursa’da güzel çalışmalara imza atıldığını ifade eden Aktaş, Turizm Tanıtma Birliği tarafından yeni bir örtü müzesi hazırlandığının müjdesini de verdi. Bu müzenin Burrsa adına harika bir kazanım olacağına inandığını vurgulayan Aktaş, “Padişahlar ve evliyalar şehri Bursa’da çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Enstitüde tekstil bölümünde, örtü üretimi ve tarihi eserler üzerinde ciddi yenilemeler yapılıyor. Yaklaşık 2 yıldır yapılan çalışmalarla ortaya çıkan eserleri gördük. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü sadece Bursa’ya değil, tüm Türkiye’ye fayda sağlıyor. El emeğini geleceğe taşıyacak çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç da, Başkan Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini her zaman hissettiklerini belirtti. Karakoç, Valilik himayesinde yeni müze hazırlığına yönelik çalıştıklarını ve Bursa’ya değer katan faaliyetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X