‘Bursa’nın en büyük değeri turizm’

Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlediği Gemlik Zeytin Dalı Meydanı törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan düzenlemeyle ilçenin turizm değerinin artacağını ifade etti.

‘Bursa’nın en büyük değeri turizm’

Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesiyle birlikte düzenlediği ve bünyesinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının da bulunduğu Gemlik Zeytin Dalı Meydanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve vatandaşların katıldığı törenle kullanıma açıldı. Aktaş, yapılan düzenlemeyle birlikte ilçenin turizm değerinin artacağını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, sadece altyapı yatırımlarıyla Gemlik’e 1 yılda 154 milyon TL’lik hizmet getirdiklerini söyledi. İlçede termal tesis binasından mezarlık bakım çalışmalarına, halı saha yapımından gençlik merkezi inşasına, orman sahası rehabilitasyonundan sahil ve plaj hizmetlerine kadar birçok konuda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Aktaş, “Temmuz ayında restorasyonu tamamlanan Balıkpazarı Hamamı’nı kültür merkezi olarak ilçeye kazandırdık. BUSKİ marifetiyle içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarından su depolarına kadar farklı kalemlerde altyapı çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

6,5 MİLYON TL’YE MALOLDU…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik için toplam 6.5 milyon TL harcanarak yaptırılan Zeytin Dalı Meydanı’nın, hem Bursa’nın hem de ilçenin turizm anlamında parlayan yüzü olacağını ifade etti. Bursa’nın en büyük değerinin turizm olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak ağırlıklı planlamaları bu yönde yaptıklarını söyleyen Aktaş, Gemlik İskele Meydanı’nın da bu bakış açısıyla düzenlendiğini ve bundan sonra Zeytin Dalı Meydanı olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Zeytin Dalı Meydanı’yla ilgili çalışmalar kapsamında denizden 32 bin metrekarelik balçık çıkartıldığını, yerine 125 bin ton taş tahkimat yapılarak 3 bin metrekarelik ilave alan kazanıldığını ifade eden Başkan Aktaş, “Güvenlik gerekçesiyle 5 adet çay bahçesi yeniden inşa edilerek daha estetik ve modern hale getirildi. Toplam 10 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Kıyı uzunluğu 215 metre. Meydan ise yaklaşık 8 bin metrekare. 2016 yılında başlayan bu etabın maliyeti 4.5 milyon TL” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kafeteryaların altyapısı, Çarşı Deresi üzerine çelik köprü, oturma grupları, çocuk parkı, aydınlatma, zemin kaplamaları, trafonun nakli ve peyzaj düzenlemeleriyle birlikte mevcut iskelenin zemin kaplaması değiştirildi. Bu çalışmalarla birlikte Gemlik Zeytin Dalı Meydanı’nın maliyeti 6.5 milyon TL’yi buldu” şeklinde konuştu. 

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR…

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Gemlik Zeytin Dalı Meydanı için Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destek nedeniyle Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Hayata geçirilen projeyle birlikte Gemliklilerin sahilden tam kapasite faydalanmasının önünün açıldığını, sahil yolu ile kafeteryalar arasındaki düzensizlik nedeniyle birçok insanın üzerindeki trafik riskinin kaldırıldığını vurgulayan Yılmaz, “Sahil kenti olunca, doğal olarak insanlar eşleri ve dostları ile birlikte gelip deniz havasından faydalanmak istiyor.

Kayıkhane sahilinden buraya geldiğimizde yol kesiliyordu ve insanlar 1 metrelik kaldırım üzerinden trafiğe karışarak diğer sahile karışıyorlardı. Bu güzel projeyle birlikte dolgu yapıldı ve her iki sahil de birleştirildi. Halkımız için geniş bir yürüyüş alanı oluşturuldu.

İnanıyorum ki, Bursa’dan birçok insan da çay ve kahvesini yudumlamak, deniz havası almak için buraya gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bu güzel hizmeti Gemliklilerin istifadesine sunmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X