Bursaspor’da değişim ve heyecan şarttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyaretinde Bursaspor’la ilgili mesajlar da verdi.

Bursaspor’da değişim ve heyecan şarttı

Teknik adam değişikliğini ‘Doğru bir hareket’ olarak yorumlayan Başkan Aktaş, “Bursaspor’un geçen sezon ki gibi işi son haftaya bırakacağını düşünmüyorum” dedi. 

Kongre süreciyle alakalı da, “Benim bir müdahalem olamaz” diyen Alinur Aktaş, stadyumun senede 22-23 maç değil 365 gün yaşayan bir yer olması için çalışma yaptıklarını anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ı OLAY Medya’da ziyaret etti… OLAY Medya yöneticileri ve yazarlarının da hazır bulunduğu ziyarette Bursaspor hakkında da konuşan Başkan Aktaş, “Belediye başkanı olarak Bursaspor ile ilgili hangi konu olursa olsun kayıtsız kalma gibi bir durumumuz olamaz.

Başkanı seviyorum, temiz bir adam. Çok samimiyetle şampiyonluğu arzuyla istiyor fakat iki senedir de talihsizlikler yaşıyor” dedi.

SON HAFTAYA KALMAZ

Takımın yine sıkıntılı bir girdabın içine girdiğini kaydeden Alinur Aktaş, şöyle devam etti: “Bana göre teknik direktörü göndermekle doğru bir hareket yaptılar. Çünkü bir değişim ve heyecan lazımdı.

İçeride de sıkıntılar olduğunu duyuyorduk. Şimdi ligde 6 hafta kaldı. Yalnız ben geçen sezon ki sıkıntıların yine yaşanacağını düşünmüyorum. Yani son haftaya kalmaz bu kez. Daha önceden Bursaspor bu işi halleder. Önümüzde de bir kongre süreci var.”

ADAYLAR GELİYOR

“Adaylar, aday olmayı düşünenler bana geliyor, görüşme talebinde bulunuyor. Benim bu konuyla ilgili direkt bir ilgim olamaz. Müdahalem de olamaz. Biz kulübümüzle alakalı destek anlamında ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Meselâ stadyumla alakalı, güvenlik bariyerlerinin kaldırılması ve orada bulunan dükkânlardan gelir sağlanması lazım. Bursaspor’un bu gelire ihtiyacı var çünkü. 26 bin metrekare alan şu an orada boş yatıyor. Oraları yaşam alanı haline getirmeliyiz.”

HARİKA İŞLER YAPILABİLİR

“Sadece senede 22-23 maç değil, 365 gün yaşayan bir yer olmalı. Biliyorsunuz o bölgede bir de hastanemiz olacak. Sıcak su var. Çok güzel bir kültür merkezi haline getirilebilir. Harika işler yapılabilir.

Ama ben buna kafa yoramam Bursaspor’un işi.” Stadyumun ismiyle alâkalı herhangi bir kompleksinin olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Stadın adının ne olduğu hiç önemli değil.

İstenilen isme çevirebiliriz. Bursaspor’un birikmiş kira borcunu da karşılıklı anlaşarak çözdük” diye konuştu.

BORCU BİZ ÖDÜYORUZ

Bursaspor’un şehir için önemli bir değer olduğunu dile getiren Aktaş, “Özlüce tesislerinin bulunduğu araziyle ilgili ecrimisil vardı; 18 milyon liralık bu borcu ödedik.

Ayrıca o bölgede kaybedilen bir davamız da vardı. 32 milyon lirayı da ödemek bize nasip oldu. Sağolsun, davayı kazanan vatandaşımızla oturduk taksitlendirilmesiyle alakalı anlayış gösterdi.

Şimdi taksit taksit her ay ödüyoruz. 10 taksit yaptık herhangi bir vade almadı” ifadelerini kullandı.

Stadyumun  eksiklerini  tamamlayacağız

Başkan Aktaş, EURO 2024 adaylığı için stadyumdaki sıkıntıların giderilmesi adına imza verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, stadyumdaki eksikleri kendilerinin tamamlayacağını açıkladı… Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la stadın Genel Müdürlüğe devri konusunda bir görüşme yaptığını belirten Aktaş, “Bakan beyle konuştum ama -olmaz, biz de elimizdeki tesisleri devretmeye çalışıyoruz- dedi. Stadyumu almıyorlar o yüzden artık eksiklerini bir an önce tamamlayıp devretmemiz lazım. Ayrıca, EURO 2024 ile ilgili eksikleri bitireceğimize dair imza verdik” dedi.

ANORMAL RAKAMLAR KALIYOR

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çok ciddi bir organizasyon olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Vali bey ile birlikte istanbul’da Futbol Federasyonu’nun toplantısına gittik. Bu organizasyondan şehre anormal rakamlar kalıyor. 9 aday şehirden birisiyiz. Böyle bir avantaj varken, değerlendirmek lazım. Şehrin tanıtımını yapmak için güzel bir fırsat. O yüzden eksiklikleri tamamlayacağız” diye konuştu.

Katlı otopark yapıyoruz

Başkan Aktaş, stadın yanına bir katlı otopark yapacaklarını açıkladı. Stadyumun çevresiyle alakalı kamulaştırmaların devam ettiğini ifade eden Alinur Aktaş, “Katlı otopark için 41 milyon liaraya anlaşma sağladık. Orada ayrıca Burulaş’ın da arazileri var. O bölge hastaneyle beraber hareketlendi” dedi.

Elimizdekileri çıkarmaya çalışıyorum

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, amatör branşlarla ilgili de açıklama yaptı… ‘Bursaspor basketbol takımının önümüzdeki sezon Büyükşehir’e geçeceği’ yönündeki iddialara, “Yok, ben aksine elimizdekileri çıkarmaya çalışıyorum.

Basketbol takımını alamayız” diyerek cevap veren Aktaş, şöyle devam etti: “Belediyespor borçluydu. Ben şimdi onu düzlüğe çıkarmaya çalışıyorum. Bu işe ilgi duyan firmalar olursa bazı branşları özelleştirilebiliriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X