Bursa’ya yeni yapılacak olan spor lisesi projesinde imzalar atıldı

Yıldırım Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde Bursaspor Kulübü’ne kazandırılacak olan Spor Lisesi’nin protokol imza töreni gerçekleştirildi. 

Bursa’ya yeni yapılacak olan spor lisesi projesinde imzalar atıldı

ERKAN SAĞLIK

Uzun zamandır merakla beklenen Spor Lisesi’nin protokol imzaları dün atıldı. Vakıfköy Tesislerinde gerçekleşen törene, Vali İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Ali Ay ‘Onlarca yıldır hayal edilen, kongrelerde sözü edilen bir büyük projeydi spor lisesi. 28 aylık görev sürecimizde başka projelerde olduğu gibi, spor lisesi yapımında da çok ciddi uğraşlar verdik. Bu projenin gerçekleşmesinde hepimizin çok büyük bir emeği var.’ dedi. 

ALİ TURAN’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Katkı verenlere teşekkür eden Ali Ay ‘Ali Turan kardeşimizin de çok büyük bir emeği var, ona da teşekkür ediyorum. Sonuçta bir hayali gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Vakıfköy, Bursaspor’un temelidir, harcıdır. Bursaspor’un oyuncu fabrikasıdır.

Bu fabrikanın en önemli eksiği eğitimdi, bugün de bunu ortadan kaldırıyoruz. Geleceğin A takım oyuncusu olma hayaliyle buraya gelen oyuncularımız artık okul mu spor mu ikilemi yaşamayacaklar.

Futbolu da burada öğrenecekler, matematiği de, fiziği de, kimyayı da. Hayata Vakıfköy’de hazırlanacaklar.’ dedi. 

AMAÇ DOĞRU İLETİŞİM

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise ‘Yıldırım ilçemiz için büyük hedeflerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de Yıldırım’ı spor şehri yapmak. 250 bin genç nüfusu olan bir şehir.

Bizim de bu kapsamda büyük projelerimiz var. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Yıldırım’da inşa ediliyor.

Amaç gençlerle doğru iletişim kurabilmek. Vakıfköy Tesisleri de Yıldırım için çok önemli. Başkan Ali Ay’da bir hayalle başladı dedi. Bugün geldiğimi nokta itibariyle hayalleri gerçeğe dönüştürmede en büyük somut adımı atıyoruz’ diye konuştu. 

**

Başka bir evreye geçiyoruz

Spor Lisesi için büyük uğraş veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de mutlu olduğunu söyledi. Şahin, ‘Altyapıdan yetişen oyuncular Bursaspor’a hem gelir hem de başarı getiriyor.

Şimdi sahada 9 yabancı futbolcu var. Acı mı? Gerçekten acı. Çocuklarımız yabancı futbolcuların ismini ezberliyor. Altyapıya veremediğimiz önemden dolayı Milli Takım Uluslararası kupalara gidemiyor.

Daha kulüplerimiz 1. ön eleme turunda eleniyor. Bursaspor’un Futbol Akademisi burada. Şimdi başka bir evreye geçiyoruz. Akademik eğitimini almış futbolcular yetiştireceğiz. Sadece Bursaspor’a değil, Türk futboluna yetiştireceğiz. Başkan Ali Ay, bunu vaat etmişti, gerçekleştirdi’ dedi.  

**
 
Artık bir gömlek üstünüz

Törene katılan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Spor Lisesi’nin hem Bursaspor’a hem de Türk sporunu hayırlı olmasını diledi. Vali Küçük, ‘Herkesin hayali olan konu burada gerçekleşiyor.

Gerçekleşmesi için başlangıcını yapıyoruz. Spor okulu ile Bursaspor, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Durum bunu gösteriyor. Bursaspor olarak kurumsallaşıyoruz.

Dünyadaki en büyük takımların özelliği de kurumsallaşmaktır. Ali Ay başkanımızı da tebrik ederim. Geldiğinde beri söylüyordu şimdi gerçekleşiyor’ dedi. 

***

Bursaspor aradığımız kulüptü

Spor liselerinin kendine özel müfredatı olduğuna değinen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de şunları söyledi: ‘Müfredatı biz oluşturacağız, futbol ile ilgili dersleri de Türkiye Futbol Federasyonu oluşturacak.

Türkiye’nin her koşullarından öğrenci seçip, kendi sınavlarına tabii tutup yetiştirilebilecek. Şu an Riva ve Foça’da bu var. Altyapısı güçlü, namı yürümüş kulüplerle bu işi yapabiliriz dedik. Bursaspor aradığımız kulüptü. Bu bişi beraber yapabileceğimize kanaat getirdik.

Ben tahmin ediyorum ve iddialıyım, 10 yıl sonra buraya yeniden gelirsek bir sürü Enes Ünal’dan, Ozan Tufan’dan bahsedeceğiz. Bu projenin arkasında olacağız.’
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X