Büyük mağduriyetler yaratmıştı! Krize çözüm…

Geçmişe yönelik büyük mağduriyetler yaratan deniz, nehir ve göl kenarlarına getirilen 50 metre mesafede yapılaşma yasağı sorunu için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çok önemli bir adım attı.

Büyük mağduriyetler yaratmıştı! Krize çözüm…

Deniz, nehir ve göl kenarlarına getirilen 50 metre mesafede yapılaşma yasağı geçmişe yönelik büyük mağduriyetler yaratmıştı.

Bu konuda önemli bir adım atan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın çözümünü Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden aktarıyor.

Mudanya sahillerinde kıyı kenar çizgisi sorunlarını bitirecek adım

Aslında… Sorun tüm sahiller için geçerli ve yeni değil. Üstelik, imar problemi getirdiği için vatandaş açısından kangrene dönüştü, yerel yönetimlerin sıkıntısı oldu.

Konu şu:

1983 yılında çıkarılan yönetmelikle; denizler, nehirler ya da göllere suyun bittiği yerden itibaren 50 metre mesafede yapılaşma yasağı getirildi.

Ne var ki…

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkeyiz. Deniz kenarlarında şehirler, ilçeler, beldeler, köyler, mahalleler var. O yerleşim yerlerinde de büyük bir nüfus yaşıyor.

Ne var ki…

Yönetmelik değişikliği sonrası, o yapılar kağıt üzerinde görünmediği için büyük bir sıkıntı ortaya çıktı. Kimi binalar tadilat izni alamıyor. Kimi binalarda satış sırasında ikamet belgesi verilemediği için banka kredileri kullanılamıyor.

Eskiyenlerin yerine yenilerin yapılması zaten mümkün değil.

İşte…

Kıyılarda yaşayanları ilgilendiren bu sorun için Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çok önemli bir adım attı.

Başta…

Kıyı kenar çizgisinin özelliğini yitiren bölgeler olmak üzere, kıyı kenarın 50 metrelik bandında kalan yapılara yönelik girişimi de şöyle açıkladı:

Mudanya ilçemiz sahillerinde doğuda Altıntaş hariç olmak üzere, batıda Kumyaka dahil uzun bir bölgede kıyı kenar çizgisine yönelik envanter çalışması başlattık.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X