Çevreci tesisler ödüllendirildi

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ile  Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD) bu yıl 4’üncü kez düzenlediği ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda ödüller sahiplerini budu.

Çevreci tesisler ödüllendirildi

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Podyum Davet’te gerçekleştirilen törenin açılışındaki konuşmasında yarışmanın kaybedeni olmadığını belirterek, kazananın ise Bursa olduğunu söyledi.

Çağan, ‘’Amacımız çevreci üretimi desteklemek ve bu farkındalığı artırmak. Özellikle şehir içinde kalmış bir organize sanayi bölgesi olarak bu bizim için çok daha önemli” dedi.

Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz da, yarışmada başarılı olan ve ödül alan şirketleri tebrik etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Ali Uğur ise, sanayileşmenin çevreyi ihmal eden değil, çevreye değer veren yaklaşımlarla geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Vali Yakup Canbolat, Bursa’nın ortak değer olduğunun altını çizerek, ‘’Hepimiz bu topraklardan kazanıyor, bu topraklarda hayatımızı sürdürüyoruz. Üretirken bu şehrin insanlarına saygı duymak, her türlü değerini ve kimliğini korumak, geliştirmek zorundayız. Ve bu saygı muhakkak ki çevreden başlanması gerekmektedir” diye konuştu.

İŞTE ÖDÜL ALAN FİRMALAR

Sürdürülebilir çevreci yaklaşımla online olarak başvuru ve değerlendirmelerin yapıldığı yarışma, Bursa OSB firmaları arasında Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler, Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler ve İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler olmak üzere 3 kategoride düzenlendi.

Ayrıca, aynı kategorilerde teşvik ödülleri de verildi. ‘Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler’ kategorisinde birinci Rudolf Duraner olurken, ‘Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler’ kategorisinin birincisi Tredin Oto Donanım oldu. ‘İzin-lisans Muafiyeti Olan Tesisler’ kategorisinde ise birincilik koltuğuna Çelikform Gestamp oturdu. Çevre teşvik ödülleri de, aynı kategorilerde sırasıyla Korteks Mensucat, Magneti Marelli ve Borusan Mannesmann firmalarına verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X