Cumhurbaşkanı’ndan yeşil ışık! 2 üniversite 2 kampüs

80 bin öğrenciye ulaşan Uludağ Üniversitesi’ni bölme projesine Cumhurbaşkanı’ndan yeşil ışık geldi. Daha önce aynı kampüste iki üniversite düşünülüyordu. Yeni görüş kampüslerin de ayrılması yönünde.

Cumhurbaşkanı’ndan yeşil ışık! 2 üniversite 2 kampüs

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz konuyu, 4 Ağustos’ta otoyol ve Şehir Hastanesi açılışı için Bursa’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtı. Rektörü dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dosyayı aldıktan sonra “konu üzerinde çalışılmasını” istedi.

Rektör Kılavuz, “Bursa nüfus, ekonomik yapı ve konum olarak birden fazla üniversiteye sahip olabilecek kapasiteye sahip. Yeni bir üniversite yakışır. Bu da Uludağ Üniversitesi bünyesinden bölünerek olabilir. Bölünme eğitim kalitesine de olumlu katkı yapar” diyor.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinden duyurdu.

80 bin öğrencili dev Uludağ Üniversitesi’ni bölme projesi

Görüşme… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Ağustos günü otoyol ve Şehir Hastanesi açılışı için Bursa’ya geldiğinde gerçekleşti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz bu görüşmede Bursa Uludağ Üniversitesi ile ilgili değerlendirme ve projelerinin yer aldığı bir rapor sundu.

Raporda da…

Öğrenci sayısının 80 bine ulaştığına vurgu yapılarak “Uludağ Üniversitesi’nin eğitim kalitesini arttırabilmesi için bölünmesi” önerisi dile getiriliyordu.

Raporunu verirken konuyu da özetledi:

“Bursa nüfus, ekonomik yapı ve konum olarak birden fazla üniversiteye sahip olabilecek kapasiteye sahip. Kente yeni bir üniversite yakışır. Bu da Uludağ Üniversitesi bünyesinden bölünerek olabilir.”

Şunu da vurguladı:

“Öğrenci sayımız 80 bine ulaştı. Bünyeden yeni bir üniversitenin bölünmesi Bursa Uludağ Üniversitesi’nin eğitim kalitesine de olumlu katkı yapar.”

Kulağımıza gelenlere göre…

Dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dosyayı aldıktan sonra “konu üzerinde çalışılmasını” istedi.

Gerçi…

BUÜ’nün bölünmesi ve bünyesinden yeni bir üniversite doğması düşüncesi yeni değil, geçmişte de konuşulmuştu. Ancak, kampüsün de bölünmesini öngören o proje aynı kampüste iki üniversite düşüncesine dayanıyordu.

Ona da, kent kamuoyu karşı çıkmıştı.

Bu kez…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X