Damat adaylarının işi zor! Düğünde altının maliyeti…

Altın fiyatlarının yıl sonuna doğru artmaya devam edeceğinin altını çizen Kuyumcular Odası Başkanı Altıkardeş, düğünü olanların bir an önce alışverişlerini yapmalarını önerdi.

Damat adaylarının işi zor! Düğünde altının maliyeti…

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Altıkardeş, bir düğünde altına yaklaşık 60 bin lira para harcandığını belirtti.

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, düğün alışverişlerinin toplam maliyetinin 55-60 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Altıkardeş, yükselen altın fiyatlarına ve düğün sezonu satışlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Evlenecek çiftlerin ilk olarak alyans ve tek taş aldığını hatırlatan Altıkardeş, ‘’Evliliğin simgesi olarak başlangıç burası oluyor. Sonra kelepçe, set ve en son da bilezik geliyor. Söz, nişan ve düğün alışverişini tek tek sayacak olursak, alyans ile tek taş yaklaşık olarak 3 bin 500 civarında tutuyor.

Söz bitip nişana geçildiğinde hazırlıklar kelepçeyle başlarsa 3 bin 500 ile 10 bin lira arasında değişen bir rakam ortaya çıkıyor. Düğüne doğru set ve bileziğe sıra geldiğinde ise insanlar bütçesel durumlarına göre alım yapıyor. Bunun toplamı da yaklaşık olarak 25-35 bin lira arasında geziyor. Düğün alışverişini totale vurduğumuz zaman 55-60 bin civarında bir rakamla hazırlıklarını bitirmiş oluyorlar” dedi.

İLK TERCİH ÇEYREK ALTIN

Vatandaşların düğünlerde altın takma adetinden vazgeçmediğini dile getiren Altıkardeş, ‘’Düğünlerde gram altın daha çok tercih ediliyor. Düğüne giden kişiler takı takarken kendi bütçesini de düşünüyor. Ancak gram altın yine de çeyreğin üstüne çıkamadı. Çeyrek hala yoğun talep görüyor. Gram da onu hızlı bir şekilde takip ediyor” diye konuştu.

EN GÜVENİLİR LİMAN

Piyasaları da değerlendiren Altıkardeş, S-400’lerle alakalı olarak doların sert bir düşüş yaşadığını kaydetti. Buna bağlı olarak gram altının 252 lira sularına gerilediğine işaret eden İsa Altıkardeş, ‘’Ama bu demek değil ki altın bundan sonra daha aşağılara gelecek. Altının dünyada en güvenilir liman olduğunu her zaman belirtiyoruz. Yine bunun altını çiziyorum. Altın görmüş olduğu günü her daim yine geçer.

Doların aşağılarda olması onsu çok fazla etkilemez. Gram altının 270-280 lirayı bulması yıl sonu da 300 lira sularına taşınması bekleniyor. Cumhuriyet altını ise yıl sonunda bin 950-2 bin lira civarında olacak. Çeyrek altında ise beklenti 450-460 lira bandı” dedi. Altıkardeş, yılın ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısında yükselişin devam edeceğinin altını çizdi.

YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

İsa Altıkardeş, seçimlerin altın fiyatlarına uzun süreli etkisi olmadığını vurgulayarak, seçim süreci sonrasında yine dünya piyasalarının gündemine göre bir duruş sergilediğini belirtti. İnsanların yatırım olarak altını tercih ettiğini ifade eden Altıkardeş, ‘’Emlak anlamında bütün her şey dip yaptığı için ve faizler çok yüksek olduğundan altının daha yukarı tırmanmasının sebebi budur. Emlağın dip yapması altına yaradı. İlerleyen süreçte tekrar altını yüksek fiyattan satıp emlak alımına dönebilirler ama bunun için daha zamana ihtiyaç var. Altın bu süreçte de yukarı doğru çıkar” şeklinde konuştu.

ŞU AN TAM ALIM DÖNEMİ

Taksitli satışların başlamasıyla Bursa genelinde satışların yüzde 35 arttığını anlatan Altıkardeş, şu an kuyumda 4 taksit uygulandığını söyledi. Altıkardeş, şöyle devam etti: ‘’Altının her daim gördüğü günü geçtiği biliniyor. Dünya piyasalarına baktığınız zaman bu ekonomik krizin eksilmesi gözükmüyor. Güvenli liman olarak altına bağladığımızda fiyatların yukarıya çıkması çok normal.

Düğün hazırlığı yapanların, altın borcu olanların daha aşağı gelir diye beklemekten ziyade bir an önce kuyumcularını tercih edip altınlarını almaları onlar için kâr olacak. Çünkü 252 liranın altını pek görmeyecek. Yatırımcı açısından şu an alım dönemi. Geçen her gün borçlu olanlara zarardır. Yatırımcı bir an önce yatırımını yaparsa yarın öbür gün çok güzel şeylere sahip olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X