Denetleme Kurulu’ndan arazi açıklaması

Bursaspor Kulübü’nün bazı taşınmazlarını Başkan Ali Ay’ın üzerine alması üzerine Denetleme Kurulu bir açıklama yaptı…

Denetleme Kurulu’ndan arazi açıklaması

Yeşil beyazlı kulübün bağımsız Denetleme Kurulu Muhasip Üyesi Tayfur Serdar Güllülü, arazi satışlarına ilişkin kısaca şu bilgilendirmede bulundu: ‘Söz konusu satışın ihale olmaksızın yapılması sebebi ile Yönetim Kurulu’nun Genel Kurulu vekaleten hareket ettiği ortadadır. Yani, Yönetim Kurulu bu satışlarda Genel Kurulu vekil sıfatıyla temsil etmektedir.

Dolayısıyla; taşınmazın, Yönetim Kurulu kararı ile Yönetim Kurulu Başkanına devri sebebi ile öncelikle kamuoyunun her türlü algıdan uzak aydınlatılması ve maddi gerçeğe ulaşma adına taşınmazın satış tarihindeki değerinin haricen seçilecek SPK lisanslı değerleme firması tarafından değerlemesinin yapılması gerekmektedir.

Her ne kadar her iki satıştan önce de Yönetim Kurulu’nca SPK Lisanslı firma tarafından değerleme raporu alınmış olsa da kurulumuzca farklı bir SPK Lisanslı Değerleme Kuruluşundan tapu devri yapılmış olan 22.03.2019 Tarihli değerlemesi yaptırılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun yapmış olduğu iki değerleme arasında Kulübümüz lehine pozitif fark doğması halinde bu farkın 1 ay içerisinde Bursaspor Kulübü’ne kazandırılması için Yönetim Kurulu tarafından gerekli çalışmanın yapılması gerekmektedir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X