Dev gemi Şehitler Köprüsü’nün altından geçti

TürkAkım’ın deniz altı boru hattı geçtiğimiz pazar günü tamamlanmıştı. Hattı Rusya ile Türkiye arasında Karadeniz’e döşeyen Pioneering Spirit şu sıralarda İstanbul Boğazı’nda Marmara yönünde ilerliyor.

Dev gemi Şehitler Köprüsü’nün altından geçti

Dev gemi saat 12.05 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’n ulaştı…

477 metre uzunluğu ve 124 metre genişliğiyle, dünyanın en büyük  inşaat gemisi  olma özelliğini taşıyan “Pioneering Spirit” TürkAkım’daki görevini tamamlayarak dönüş yolculuğuna başladı. 

Dev gemi bugün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Marmara’ya açılacak. 

Pioneering Spirit 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçti…

Dev geminin köprülerin altından geçebilmesi için deniz üstü yüksekliği gövdesi 25 metre suya batırılarak düşürüldü… 

Pioneering Spirit gemisi saat 11.15 sıralarında Fatih Sultan Mehmet köprüsünün altından geçmişti…

TÜRKAKIM’INI DÖŞERKEN REKOR KIRDI

Türk Akımı’nın, inşaat gemisinde kaynaklanarak birleştirilip deniz tabanına bırakılan, yaklaşık 4 santimetre kalınlığında özel bir çelikten üretilen, her biri 12 metre uzunluğunda ve 9 ton ağırlığındaki deniz altı borularını döşedi.

Günde ortalama 4 kilometre boru hattı döşeyebilen gemi 26 Ağustos’ta su altına bir günde 6,27 kilometre boru döşeyerek dünya rekoru kırdı. 

Allseas şirketine ait Pioneering Spirit gemisi 7 Mayıs 2017’de İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e girmiş, 23 Haziran 2017’de ise Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin geminin çalışmalarını resmen başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X