Drone’lu saldırıda 6 kişi gözaltında

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya törende konuşma yaptığı sırada düzenlenen saldırıda bomba yüklü drone’ları kullandığından şüphelenilen 6 kişi gözaltına alındı.

Drone’lu saldırıda 6 kişi gözaltında

Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Luis Reverol, her biri bir kilo patlayıcı yüklü iki drone’dan birinin sahneye doğru ilerlediği sırada etkisiz hale getirildiğini, diğerinin yakındaki bir binaya çarparak patladığını açıkladı.

Reverol, 7 askerin yaralandığı saldırıda iki drone’u kullandığından şüphelenilen 6 kişinin gözaltına alındığını ve gözaltıların artacağını kaydetti. 

ABD ve Kolombiya ise saldırıda rolü oldukları iddiasını reddetti. Saldırıdan aşırı sağla birlikte hareket eden ABD’li kesimler ile Kolambiya hükümetinin sorumlu tutulmasına iki ülkeden yanıt geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton,  olayda ABD hükümetinin bir müdahalesinin olmadığını kaydetti. Bolton, Venezuela’nın elinde ABD kanunlarının olası ihlali yönünde somut kanıt olması halinde konuyu ciddi şekilde araştıracaklarını ifade etti.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı ise, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un saldırıdan sorumlu olduğunu söylemenin saçma ve temelsiz olduğu ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X